Melyek a legjobb tartós hajfestékek?

A legtöbb nő nagy figyelmet fordít a haja karbantartására, és nagyon igényes arra, hogy mindig tökéletesen ápolt és rendezett legyen. Viszont semmi sem ronthatja el ezt az összképet úgy, mint egy rosszul sikert hajfestés.

Sok nő esküszik arra, hogy otthon saját kezűleg végezze el a hajfestést, mellyel nincsen semmi baj, egyedül, annyi, hogy nagyon könnyű hibázni. Így sajnos, de azt kell mondanunk, hogy az otthoni hajfestés közel sem biztonságos. Amely abból következik, hogy a tartós festést biztosító festékek sokkal erősebbek, mint a professzionális termékek, melyekkel a fodrászok dolgoznak. Viszont, ami még szomorúbb hír még ennél is, hogy ha otthon, ha fodrásznál végezzük a hajfestést, nem árt tisztában lennünk azzal, egyik esetben sem tesz jót a hajunknak. Egyedüli jó hír, hogy manapság már kaphatóak olyan hajfestékek is a drogériákban melyek között nincs sok különbség a fodrászok által alkalmazottal. Vagyis ami az összetételét, illetve a működését illeti. Illetve sokak örömére ma már a szalonokban alkalmazott festékek nagy része akár kisebb kiszerelésben is megvásárolható.

A tartós hajfestékek lényege abban rejlik, hogy megváltoztatják a haj eredeti szerkezetét. Az apró molekuláknak köszönhetően először behatolnak a szálak közé, ahol egyrészt kifehérítik a természetes színt, majd a helyére a saját színkódjukat teszik. Másrészt pedig azt is fontos figyelembe venni, hogy akkorára dagadnak, hogy már nem távolíthatóak el hajszálakból. Vagy, ha mégis akkor nagyon kíméletlen módon. Amennyiben saját magunk szeretnénk befesteni a hajunkat, akkor arra mindig megfelelően fel kell készülnünk. A hajfestés előtt célszerű 2-3 héttel proteines és hidratáló kondicionálókat alkalmazni. Illetve mindig ajánlott érzékenységi tesztet végezni, mielőtt az egész hajunkat befestjük.


hunprobalazs