Menedzsment tanácsadás Midshire-ban

A menedzsment tanácsadási részleg a Midshire-i városi önkormányzat részeként funkcionál, így megbízói a különböző helyi hatóságok. A részlegnél jelenleg három elkülönült team van jelen, akiket Norman Horlock vezető bevétel centerként kezel: meghatározza számukra a kívánt bevételi szintet, ezután a teamek már önállóan végzik a munkájukat. A munkákat Judith Gowart, Horlock személyi titkára ossza szét a teamek között.

[adsense_id=”1″]

Ez a rendszer erős belső konfliktusokat okoz, mivel a teamek vezetőinek harcolniuk kell a jobb, kevesebb munkával elvégezhető megbízások elnyerésért acélból, hogy könnyen teljesíteni tudják a célzott bevételi szintet. A teamek jelentős mértékben specializáltak, így a szervezet nem tekinthető rugalmasnak. Mivel a belső harcok gyengítik a szervezetet, és idővel versenyképtelenné is tehetik azt, a változtatások elkerülhetetlenek. Jelenleg még a frissen felvett helyettes vezető feladatai és hatásköre sem tisztázottak. Mivel a jelenlegi helyzet kialakulásáért a teamek bevétel centerként való kezelése vezetett, ezt meg kell szüntetni.

Tulajdonképpen ezzel a probléma meg is szűnne, de mivel ez új problémákat okoz, mint például a hatékonyság mérése, mélyrehatóbb változtatásokra van szükség. A szervezet teljes átalakítása szükséges, azért, hogy egy új, hatékony és rugalmas szervezeti forma jöjjön létre. Mindehhez a jelenlegi állandó teameket meg kell szüntetni, és helyükbe projekt teameket kell létrehozni. Ennek előnye, hogy a projekt teamek a mostani specializált teamekkel szemben már bármilyen feladatot el tudnak látni, a létrehozásukkor a szükséges kompetenciákkal rendelkező egyének kerülhetnek a team tagjai köré.

Mivel a teamek csak egy-egy projektre jönnek létre, a vezetőjüknek nem érdeke harcolni a jobb munkákért, hiszen a team tagjait épp a munka függvényében választják ki. A jelenlegi team vezetők a jövőben is megmaradnának vezetőnek, hiszen ebben nagy tapasztalatuk van, és így a változtatás kevesebb ellenállást is eredményez.


hunprobalazs