Menta teával a nem kívánatos szőrszálak ellen

Hogy milyen összefüggés van a menta tea és a szőrszálak között? A világ számos országában, a hagyományos gyógymódokat és kozmetikai eljárásokat követő nők jól tudják, hogy a fodormenta rendszeresen fogyasztva képes elbánni a csúfos szőrszálakkal. Hogy milyen hatásokat fejt ki ellenük, a kutatókat is kíváncsivá tette.

[adsense_id=”1″]

Sok nő szenved attól, hogy arcán, állán, felső ajka felett szőrszálak éktelenkednek. Az sem ritka, hogy idősebb korban kezd nőni a szőr mennyisége azokon a testtájékokon, ahol egyébként semmi keresnivalója nem lenne. A policisztás petefészek szindróma egyik tipikus tünete ez, mely egyre több nőt érint.

A kutatók már régen megállapították, hogy a férfias szőrzet hátterében hormonális változások állnak. Az egészséges nők szervezetében is található tesztoszteron, de normális mértékben ez még nem okoz kellemetlen szőrnövekedést. Azonban, ha a férfihormon szintje megemelkedik, nem kívánatos mellékhatásokat okozhat, többek közt a szőrösödést is.

A fodromenta teáról kimutatták, hogy hatással van a hormonokra, napi 2-5 csészét elfogyasztva minimálisra csökkenthető a szőr mennyisége. Ehhez a szárított menta leveleket 5-10 percig kell forró vízben áztatni, a szőrösödés mértékétől függően pedig akár 5 csészét is meg lehet belőle inni naponta. Túladagolni nem lehet, semmilyen ismert mellékhatása nincs. Kitűnő alternatíva az egyébként méregdrága lézeres és elektrolízises eljárásokkal szemben.


hunprobalazs