Mesébe illő kastélyok

A legismertebb mesebeli kastélyok azok, amelyeket mítoszokból és legendákból ismerünk, ilyen például a Hamupipőke kastélya, Csipkerózsika kastélya, vagy éppen Arthur király kastélya, ezeket például a Disneyland parkokban meg is lehet találni. Ebben a cikkben bemutatjuk a mesebeli kastélyok valós megfelelőit, amelyeknek ugyanúgy megvan a saját történetük, meséjük.

Az egyik ilyen kastély a Neuschwainstein amely masszív hegyen található Füssen mellett, délnyugat Bajorországban. A Disneyland parkokban ez a kastély inspirálta a Csipkerózsika kastélyt. Ezt a kastélyt II. Lajos bajor király építtette Richard Wagner visszavonulása alkalmából. 1886-ban, amikor már majdnem készen volt a kastély, az állam őrültnek nyilvánította a királyt, akit néhány nappal ezután holtan találtak. Ez a legtöbbször fényképezett épület Németországban. Az Alcázar Spanyolország leghíresebb kastélya, amely eredetileg egy arab erődítménynek épült, de azóta szolgált már királyi palotaként, állami börtönként, valamint katonai akadémiaként is. A középkorban ez volt az uralkodók egyik kedvenc tartózkodási helye.

A Krak de Chevaliers egy igazi ősi keresztes vár. Az eredeti várat 1031 körül építették, 1155 körül kibővítették. Szíriában manapság ez az egyik legszebb és leglátogatottabb turisztikai látványosság, amely még napjainkban is kifogástalan állapotban van. Végül pedig a Warwick kastély is említésre méltó, amelyet Hódító Vilmos építtetett 1068-ban. Az építkezés óta az épület több szerkezeti változáson is keresztülment, hiszen építettek hozzá új tornyokat, valamint lakóépületeket is. A kastély eredetileg fából készült, és a 12. században építették át kőből. 2001-ben ezt a kastély is felvették Nagy-Britannia top 10 történelmi háza és műemléke közé.


hunprobalazs