Mesés tavaszi virágok helyes ültetése

Ha már egy ideje kertészkedsz, akkor biztosan tudod, hogy a tavaszi hagymás virágokat már ősszel el kell ültetni, de ha csak most szeretnéd széppé tenni a kertet, akkor sem vagy elkésve, még nincs minden elveszve. Most eláruljuk, hogy a legszebb tavaszi virágokat, hogy is kell helyesen földbe tenni.

[adsense_id=”1″]

Nárcisz: Ha ősszel elmulasztottad az ültetést, akkor tavasszal vásárolj cserepes nárciszt. A virág csak kevés vizet igényel, sőt a túllocsolástól könnyen kirothadhat. A hagymás növényekről jó hat tudod, hogy elegendő nedvességet és tápanyagot tartalmaznak, így tavasszal mindenféle öntözés nélkül is kinyílnak. A nárciszt ültesd a kert egy napsütötte pontjára, de ha csak lehet hűvös helyre, hiszen így több ideig gyönyörködhetsz a virágok szépségében.

Tavaszi virágok

Tavaszi virágok

Fürtös gyöngyike: Ha csodás, kékes-lilás gyöngyikét szeretnél ültetni, akkor már szeptember végén el kell ültetni a hagymákat. A legideálisabb a virágoskert kevésbé napos, félárnyékos helyére ültetni, ha csak lehet laza vagy homokos talajba. Ez a virág igazán jól mutat a többi virág közé ültetve is, de még a fű közt vagy cserépben is. Csoportosan érdemes ültetni, a hagymákat csak 5-10 cm távolságra helyezni egymástól úgy, hogy a hagyma ne legyen túl mélyen a földben, csak maximum 5 centi mélyen.

Tulipán: Sokak legkedveltebb tavaszi növénye a meseszép tulipán. Ültetése ugyancsak ősszel történik, de ha lekéstél, akkor itt is beválhat a cserepes módszer. A kerted napos, melegebb részébe ültesd, ahol a talaj jó vízáteresztő képességgel rendelkezik, annak elég laza a szerkezete. Ha talaj mindenütt túl tömött és túl nedves, akkor a hagymákat ültesd egy külön erre a célra készített, homokkal kevert földbe. A tulipán hagymáit egymástól 15-20 centi távolságra ültesd, lehetőleg ne egyesével, hanem inkább színek szerint csoportosítva.


hunprobalazs