Mi a support?

A support szó jelentése: támogatás. A számítástechnikában ez szoftveres és hardveres támogatás, ami jóval többet foglal magába. Az igazi support arról szól, amire a számítógép használóknak sem ideje, sem hozzáértése nincs.

[adsense_id=”1″]

Hardver támogatásról akkor beszélünk általában, amikor valami elromlik a számítógépben. Ez sokszor összefügg a szoftver támogatással. De akkor is hardver támogatásról beszélünk, amikor például egy-egy számítástechnikai eszköz elavulttá válik, ezért azt ki kell cserélni egy korszerűbb eszközre. Ilyenkor sok esetben elegendő csak egy bővítés, vagy valamilyen alkatrész csere (pl. memória, videokártya) nem feltétlenül kell egy egész számítógép cserére gondolni.

Mi a szoftver támogatás? A szoftver már bonyolultabb, ugyanis egy számítástechnikai rendszernek sok szoftveres összetevője van (operációs rendszerek, vírusirtók, szoftver-frissítések), melyekhez már olyan szakember kell, aki jól ismeri ezeket, és értesül a frissítések kiadásáról, a biztonsági javításokról. Nem feltétlenül kell csavarhúzó vagy telepítő készlet, elég segíteni a rendszert üzemeltető rendszergazdának. Ilyenkor a rendszergazda felveszi a kapcsolatot a szoftveres szakemberrel, a tanácsot adó mérnök pedig célzott kérdésekkel tud segíteni, amely kérdéseire adott válaszai alapján a rendszergazda el tudja hárítani a legegyszerűbb hibákat (tipikus hibákat).

A rendszerkarbantartással azonban teljes rendszer összeomlásokat lehet megelőzni, ami nem időt, de nagyon sok pénzt is megtakarít. Az operációs rendszerek frissítései, biztonsági javításai, vírusirtó rendszer adatbázisának aktualizálása, a háttértárak karbantartása szakembert igényel, ezek elhanyagolása például olyan súlyos vírusfertőzéseket okozhat, amely legrosszabb esetben akár adatvesztéssel is járhat.


hunprobalazs