Mi a titónia?

Tél végén a kertészek rohannak a kertészettel foglalkozó boltokba vetőmagvakért, és keresnek valamit, ami néhány hónap múlva átalakítja a tájat. A titónia szerepel az egynyári növények rövid listáján, amelyek elérnek vállmagasságig és azon túl is, amikor a hőmérséklet felmelegszik,  cserébe pedig kevés gondozást igényelnek.

[wp_ad_camp_1]

Tudjon meg most többet erről a csodaszép virágról. A titóniák több tucat százszorszépszerű virágzást eredményeznek, miközben elég sok pillangót és hasznos rovart, például parazita darazsakat vonzanak magukhoz. A titóniák ideálisak a kezdő kertészek számára, akik szeretnének egy mutatós virággal kitölteni egy nagy üres helyet a virágoskertben. A titóniák nem zavarják a talajt, és növekedésük után nem igényelnek nagy gondot. Ezek a virágok üdvözlendő kiegészítőként jelennek meg a pillangókertben, mivel nektárban gazdag, sekély virágokat tartalmaznak, amelyek megfelelnek a beporzó igényeinek. Számos pillangóbarát növénnyel ellentétben, amelyek kis méretűek, a titónia magas virágzásával a pillangók egészen szemmagasságban láthatók, így könnyebben megfigyelhetők. A titónia érett állománya jó kiegészítést jelent a virágoskertben, mivel az általuk bevonzott beporzók elősegítik a növényi hozam növelését.

Kritikus tényező az egészséges mexikói napraforgók növekedésében az, hogy mindig érje őket a nap. Az árnyékos területeken nem virágzanak, lekonyulnak és gombás betegségektől is szenvedhetnek. Hagyja meg a talajjavításokat olyan zöldebb virágokhoz, mint a rózsa és a dália, mert a titóniák kedvelik az alacsony tápanyag tartalmú, szegényes talajokat. A jó vízelvezetés fontos az olyan problémák megelőzése érdekében, mint a gyökérrothadás. A homokos vagy sziklás talajok jobban hasonlítanak Mexikó natív talajaira, ahol a növények vadon nőnek. A titóniák életciklusuk alatt aszálytűrő képesek, hozzájárulva alacsony karbantartási varázsukhoz.


hunprobalazs