Mi alapján válasszunk házi kedvencet?

Általában minden gyermek szeretne egy házi kedvencet. Mivel általában, minden gyereknél eljön az időszak, hogy szeretne egy igaz barátot, játszótársat és sokszor ezt egy kis kedvencben találják meg.

Ám ez a szülők részéről sokszor nem könnyű döntés, hiszen mérlegelni kell, hogy mi az, ami bele fér a család mindennapjaiba, a házi kedvenc tényleg kedvenc legyen és arról megfelelően tudjanak gondoskodni. Ezért fontos jól átgondolni, hogy milyen kis állat lehet a legjobb választás. Egy-egy ilyen kis állat sokszor nagyon jó hatással bír a gyerekekre. Megtaníthatja őket a felelősség teljes gondoskodásra és a törődésre, hiszen egy mindennapi rendszer hozz az életükbe. Fontos, hogy ahhoz mérten igazítsuk az új családtag érkezését, hogy a napi 8-10 órás távollét mellett se okozzon számára gondot az egyedüllét. Sok gyerek szeretne házi kedvencnek valamiféle madarat abban a reményben, hogy megtaníthatja őket beszélni. Viszont tisztában kell lennünk azzal, hogy a papagájok társas lények, és gyakran csipognak, hangoskodnak, ráadásul még porolnak is.

A macskák fontos tudni, hogy önálló lények, akkor is feltalálják magukat, ha naphosszakra magukra hagyjuk őket. Viszont a macska szőre hullik és van rá precedens, hogy karmol is. Terhes kismama, és nagyon pici gyermek mellé nem ajánlott. Ám ha egy cicát választunk, akkor fontos tudni való, hogy a  jelenléte nyugtató hatással bír az emberekre, és segítenek ellazulni egy fárasztó nap után. Tartja a mondás, hogy: a kutya az ember legjobb barátja. Hiszen a kutyák nagyon lojálisak és elfogadóak. Egy kutya vásárlása estén mindig tisztázzuk a korlátainkat, hogy mekkorára nő meg, illetve azt is, hogy mekkora a szőre. Egy kutya nagyon időigényes, főleg még kölyök. Hiszen igényli, hogy játszunk, sétáljunk vele, és hogy gondoskodjunk róla.


hunprobalazs