Mi az RFID-blokkolás, és szükség van rá?

A készpénzmentes gazdaságban az érintés nélküli szkennelés a kulcs a gyors, ésszerű tranzakciókhoz. Sokak számára azonban a nem fizikai fizetési módok növekvő gyakorisága új biztonsági problémákat vet fel. Használhatják-e a bűnözők saját kártyaolvasóikat az Ön személyazonosságának ellopására és bankszámlájának ürítésére?

Az RFID-blokkoló termékek megoldást ígérnek ezekre a problémákra, olyan pénztárcákkal és útlevelekkel, amelyek korlátozzák az RFID-letapogatást, de érdemes megvizsgálni, mennyire hatékony a technológia. Mi az RFID-blokkolás, és szüksége van rá, hogy biztonságban maradjon? Az RFID a „rádiófrekvenciás azonosítást” jelenti. A hitelkártyák és útlevelek RFID technológiát használnak, hogy a gépek rövid távolságból beolvashassák őket. Ez a rendszer elősegíti az érintés nélküli fizetést, és bizonyos részben az adatok elérhetőek lehetnek a bűncselekményekkel való manipulációra. Egyes felhasználók attól tartanak, hogy valaki titokban hozzáférhet a kártya RFID funkciójához. Az úgynevezett „átfedéses” támadások során a tolvaj elméletileg levonhat pénzt az áldozatok számlájáról, amikor az utcán jár, vagy egy üzletben várakozik.

Egy másik kockázatot jelent a személyazonosság-lopás, amely olyan bűncselekmény, ami évekig kísérti az áldozatokat, miután adataikat ellopták. Megtörténhet, hogy egy támadó beolvassa az útlevelét vagy hitelkártyáját érzékeny információk lopásáért, majd online személyesen felkereshet? Az RFID-termékeket árusító vállalatok azt állítják, hogy megoldásuk van erre. Az RFID-blokkoló anyagok hatékonyan megakadályozzák a kártyán vagy útlevélen levő szkennelési funkciókat, és az ezzel a funkcióval büszkélkedő termékek köre folyamatosan növekszik. A pénztárcáktól a vízálló táskáig minden támogatja már az RFID blokkoló képességeket. Egy réteg szénszál vagy alumínium megvédi Önt az érintkezés nélküli támadásoktól.


hunprobalazs