Mi segítünk leszokni káros szenvedélyéről

Néhány praktikus ok, amiért érdemes a hagyományos cigarettáról az elektromos cigarettára váltani: nem zavarja a környezetét, mert nem füstöl, nem büdös, nem kell hamutartót, öngyújtót vagy gyufát kézügyben tartani, és ha nem figyel , nincs hamu, ami lepottyanjon, de tüzet sem okozhat vele. Mind e mellett, hosszú távon, de azt hiszem ma már rövidtávon is jóval kisebb kiadással jár.

[adsense_id=”1″]

Az egészségéről nem is beszélve. Egyesek szerint az e-ciginek is lehetnek káros hatásai, bár ez ma még nem bizonyított, de mindenképpen jóval kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta, amiről az e cigi segítségével akár teljesen le is szokhat, megtartva a dohányzás illúzióját. Igaz az elektromos cigaretta utántöltő folyadéka az e liquid nem tartalmazhat nikotint, – mert Magyarországon gyógyszernek számít – így eleinte még naponta 1-2 szál cigire szüksége lehet, – persze ez egyéni – de egy idő után erről is le tud majd mondani.

Elektromos cigaretta

Elektromos cigaretta

Léteznek az ún. flash liquidek is, amivel lehetőség van pótolni a nikotin által kiváltott úgynevezett „torokhatást”. Ezenkívül számtalan aromájú, ízű, folyadék, liquid kapható: a megszokott dohány aromákon kívül a nagyon sokféle gyümölcs íz mellett például a mojito alkoholos koktél aroma, de választhat kávé, vanília, mogyoró ízű liquidet is. Ha döntésre jutott és sikerült kiválasztania, a legmegfelelőbb készüléket – a tartozékaival együtt: patron, akkumulátor, liquidek – már nem fog zavarni senkit a környezetében a dohányfüsttel.

A lakás levegője sem lesz áporodott, bármikor és bárhol „rágyújthat”, igaz hogy csak képletesen, vagy jelképesen, mert nem ön csiholja a tüzet, hanem az akkumulátor segítségével a patron adja a szikrát, ami gőzzé alakítja az utántöltő folyadékot. Így, ha már nem tud lemondani a dohányzásról egyik-napról a másikra, e cigivel csökkentheti, de később akár egészen fel is hagyhat vele.


hunprobalazs