Mi számít tápláló reggelinek?

Nehéz olyan egészséges reggelit választani, amely által jól indul a nap, és még bomba formában is tart bennünket. A legtöbb müzlin és gabonapelyhen különböző kecsegtető reklámszövegeket találhatunk, melyek sok jót ígérnek.

Főként gyerekek estén kell különösképpen oda figyelnünk a tápláló és egészséges reggelire, mivel az által fejlődhetnek megfelelően. Főként gondolunk itt a csontok fejlődésére. Ám amennyiben mi magunk választjuk ki a különböző reggeli összetevőit, nem árt pontosan elolvasni a hátoldalon található összetevőket, hiszen sok esetben, nem is olyan szuper egészséges, sokkal inkább káros. Ám mi is számít jó reggelinek? A reggeli a legfontosabb étkezése a napnak, melyet nem szabad elhanyagolni. Ezt a tényt más számtalanszor hallhattuk és a dietetikusok nem győzik elégszer hangsúlyozni a fontosságát. A legtöbben arra hivatkoznak, hogy nincs idejük, ám amennyiben jót akarunk magunknak és nem szeretnénk, hogy az egészségünkön essen csorba, akkor még azt is érdemes alkalmazni, hogy kicsivel előbb felébredünk, hogy nyugodtan megreggelizhessünk.

A jó reggeli kiegyensúlyozottá teszi a szervezetünk energiaszintjét, és a nap folyamán nem kell éhségrohamokkal küszködnünk. A reggelit úgy jellemezhetjük legjobban, hogy bőséges és kiadós is egyben. Fontos, hogy változatos legyen, hiszen ha ugyanazt esszük, könnyen ráununk és megint csak elhanyagoljuk. A menüben heti több alkalommal is szerepeljen tojás, illetve húsféle. A reggeli mellé mindig fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, amely lehet tej, gyümölcslé, tea vagy akár turmix. Kiváló választás lehet heti többszöri alkalommal is a müzli, gabonapehely vagy zabkása. Semmiképpen se fogyasszunk cukrot, amennyiben ragaszkodunk az édes ízhez, válasszunk inkább a mézet.


hunprobalazs