Miért az anyaság a világ legszebb foglalkozása?

Az anyaságnak van jó s rossz oldala, azonban kizárólag azok ismerhetik meg ezt a csodaszép foglalkozást, akik anyává váltak már. Az anyák rengeteg idegesítő, nehéz, fárasztó órát élnek át, mégis azt állítják, hogy ennél szebb és jobb dolog nincs a világon. Rengeteg édesanya fogalmazott meg olyan érveket, amelyek amellett szólnak, hogy az anyaságnál nincs csodálatosabb foglalkozása.

A kutatások során kiderült, hogy az édesanyák a nap legszebb pillanatának a reggeli ébredést tartják, mivel ilyenkor a gyermekük csillogó szemekkel néz rájuk. Az anyák többségének az is örömöt szerez, ha kicserélhetik a pelenkát, mivel állításuk szerint ez számukra azt jelzi, hogy a gyermek egészségével minden rendben van. A család életében boldogság, amikor az édesapa fáradtan, de mégis örömmel hazaérkezik a munkából, és az édesanyának szív melengető érzés, hogy gyermekét és élete párját összeölelkezve láthatja. A kisgyermekes családoknál az esték szórakozással telnek, mivel minden családban megfigyelhető, hogy fürdetés előtti hatalmas hancúrozások. Egy édesanya számára a legszebb és legmeghatóbb ajándék, ha gyermeke váratlanul megöleli, megpuszilja.

A gyermek ragaszkodása is boldogsággal tölti el az anyákat, hiszen biztosak abban, hogy a világon senki sem kötődik annyira hozzájuk, mint a gyermekük. Azokban a családokban, ahol van legalább egy kisgyermek garantált, hogy a nap nagy része kacagással telik, hiszen a kicsik alig várják a huncut csiklandozásokat. Az édesanyának hatalmas öröm, ha a gyermekének olyan ételt készíthet, amelyet az imád, és emiatt egy alkalommal elfogyasztja az egészet. Az anyák szívük mélyén tudják, hogy ha gyermekük elkeseredett, akkor kizárólag ők tudják jobb kedvre deríteni.


hunprobalazs