Miért érdemes pontokba szedni a webszövegeket?

Számtalan előnye van annak, hogy ha a szöveg nem ömlesztve van, hanem pontokba van szedve. Eleve sokkal átláthatóbb lesz a szöveg, könnyebben lehet értelmezni. De, ezentúl is számos előnye van annak, ha pontokba szedi a webszövegeket.

A szövegek pontokba szedéséről bővebben itt olvashat! Nem csak a SEO célra alkalmazott szövegeknél, hanem a blog cikkek és egyéb szövegek esetében is fontos a tagoltság. Minél hosszabb a szöveg, annál lényegesebb, hogy pontokba legyen szedve a szöveg. Egy több ezer karakteres szöveget egybe ömlesztve senkinek sincs kedve elolvasni, éppen ezért, ha valóban szeretné, hogy el is olvassa valaki a szöveget, akkor érdemes nem csak pontokba szedni a szöveget, hanem alcímeket is írni. Érdemes végig gondolni, hogy hogyan épüljön fel a cikk. A lényeges információnak a cikk elején és végén kell lennie. Abban az esetben, ha SEO célból íródik a cikk, akkor különösen fontos a pontokba szedés. Ezáltal a kulcsszavakat is jobban el lehet helyezni a szövegben. Ezáltal a szöveg minősége is javulni fog, tehát a weboldal is jobb helyezést ér el.

A pontokba szedés egyik nagy előnye, hogy a szövegíró nagyobb szabadságot kap, ha úgy érzi, hogy új gondolat jön, akkor új bekezdést tud kezdeni. A tagolást úgy csinálja meg, ahogy szeretné. A pontokba szedett szöveg sokkal jobban emészthető, az olvasó nagyobb eséllyel fogja elolvasni, nem pedig bezárni a cikket. A pontokba szedés akár a tudományos cikkek esetében is kiválóan működik, sokkal érthetőbbé válik általa a szöveg. Egy szóval érdemes pontokba szedni a szöveget, attól függetlenül, hogy milyen típusú szövegről van szó.  Ez által jóval egyszerűbb lesz az olvasó dolga is, nagyobb kedvvel fog neki állni elolvasni a szöveget és mutatja meg másoknak is!


hunprobalazs