Miért fontos a pozitív gondolkodás?

Nagyon sokszor hallhattuk már, hogy a pozitív gondolkodás mennyire fontos és meghatározó. Ez egy olyan téma, amely nagyon sokakat foglalkoztat napjainkban és mivel mindenki boldog életet szeretne élni, ezért szeretnék tudni, hogy a pozitív gondolkodás mennyire befolyásolja ezt.

A pozitív gondolkodás hatása az életünkre nem új keletű dolog és már az ókori görögöknél találkozhatunk egy hasonló gondolattal. Arisztotelész ugyanis azt vallotta, hogy minden okkal történik, és ha valami nincs rendben, akkor annak mindig van valami oka. Ahhoz, hogy elérjük céljainkat fejlődnünk kell, tehát először vetünk majd aratunk. Azonban ha folyton negatívumot bocsátunk ki magunkból, akkor másoktól is azt kapjuk vissza, vagyis azt aratjuk le amit vetettünk. Ez közhelyesen hangzik ugyan, de ha belegondolunk, akkor bizony valószínűleg mindenki tud hasonló példát felhozni az életéből. Egyetlen egy olyan dolog létezik, ami fölött csak saját magunk uralkodunk, és ami fölött kizárólagos a hatalmunk és ez nem más mint a gondolkodásmódunk.

Erről mindig szabadon dönthetünk, és ha a döntés kérdése a kezünkben van, akkor jó ha pozitív gondolatokkal töltjük meg a fejünket. Mindenki életében vannak boldog és boldogtalan, jó és rossz időszakok. Egyfajta érzelmi hullámvasút néha az élet is, és amikor a tetején vagyunk akkor minden gyönyörű, amikor pedig lent vagyunk akkor minden borzasztó. Mivel az érzelmeinket nehezebben tudjuk befolyásolni, mint gondolatainkat, ezért fontos, hogy egy olyan rossz szituációban, ahol az érzelmeink befolyásolják tetteinket, próbáljunk meg pozitív gondolatokkal megnyugtatni magunkat. A pozitív gondolkodás nagy hatással van a szellemi egészségre, a kiegyensúlyozott életre, a boldogságra és a mindennapokban megélt élményekre.


hunprobalazs