Miért is hasznos a keverőgép, mikor melyiket válasszuk?

A mai modern háztartás egyik legfőbb jellemzője, hogy amilyen konyhai tevékenységet csak tudunk, azt gépesítünk. Éppen ezért nem is kell csodálkozni, hogy az aprítási, keverési vagy éppen dagasztási műveletek sem kerülhetik el gépesített sorsukat. A használt kisgépek esetében fő motiváció egyértelműen a konyhai munka tisztább elvégzése, valamint hogy a lehető legkevesebb időt töltsük el az étel elkészítésével.

[adsense_id=”1″]

Vásárláskor nem egyszerű a döntés, érdemes alaposan mérlegelni, illetve először is letisztázni, hogy milyen típusok állnak rendelkezésünkre. A  használt keverőgép, ami az állómixerekhez tartozik, vagy más néven a turmixgépek tetején mindig egy poharat találunk, ami készülhet műanyagból és üvegből is, sőt többnyire mosogatógépben is mosható. A pohár alján találjuk a késeket. A készülék zárt kialakítása miatt leginkább nagyobb mennyiségű folyadék keverésére, turmixitalok készítésére valók, illetve egyes modellek jégaprításra is alkalmasak.

Használt konyhai kisgép

Használt konyhai kisgép

A jól ismert kézi  használt kisgépeket, avagy mixert már nem az italok, hanem első sorban a finom sütemény készítéshez vásároljuk. Remekül alkalmasak a tészta keveréséhez, annak dagasztásához, habveréshez és a süteménybe való krémek elkészítéséhez is. Ezen okok miatt, ha sokat fogjuk sűrű tészták készítéséhez, dagasztáshoz használni, érdemes azonnal egy nagyobb teljesítményű gépet beszerezni, sőt tállal és állvánnyal ellátott darabot választani. Választható olyat, amihez pürésítő bot is tartozik, így már darabolási, keverési munkákban is segítségünkre lehet.

A botmixer a harmadik változat. Ez a típusú keverőgép akkor a leghasznosabb, ha kisgyermekünk van és pürés ételeket kell készítenünk számára, vagy ha egyszerűen csak oda meg vissza vagyunk a krémlevesekért. Különböző kiegészítők itt is vannak, mint a habverő a krémekhez vagy az aprító a vagdaláshoz. Ha kevés a hely a konyhában ez a változat remek választás!


hunprobalazs