Miért kell az olajcsere?

Az olajcsere minden jármű életében elengedhetetlen, hiszen ezzel tudjuk karbantartani és biztosítani a hosszantartó élettartamot.

Az olajcsere a szerviz egyik legfontosabb eleme. Az olaj, a gépkocsi kenőanyaga, amely használat során elhasználódik, felvizesedik, veszít a viszkozitásából, és a hőtűrőképességéből is. Amely azt vonja maga után, hogy időközönként ki kell cserélni. Az olajcsere egy viszonylag olcsó beavatkozás a gépjármű életében, de nagyon sokat hozzátehet a motor éltének a megőrzéséhez. Az olajcserét, mindig a gyári előírásoknak megfelelően kell elvégezni, amely az előírt periodusok alkalmával elengedhetetlen. Legfőképpen így biztosíthatjuk azt, hogy a motorban megfelelő anyag elegendő, illetve megfelelő minőségű. A motorban keletkező kenőanyag szerepe azon felül, hogy a fém alkatrészek minél kevesebb súrlódással tudjanak működni, a hőt is elvezeti. Továbbá betölti a szükséges hézagokat, ez által növelve a motor működési fokát. Amennyiben a motorolajt cseréljük az olajszűrőket is cserélnünk kell.

A szűrő az olajban található különféle szennyeződéseket fogja fel. A szűrők életartama viszonylag rövid, mivel könnyen elszennyeződik és akkor lassítja a kenőanyag áramlását. Ebből kifolyólag olajcsere esetén ajánlott a szűrők cseréje is. Továbbá ajánlott még a légszűrők és az utastéri levegőszűrők, vagyis az úgynevezett pollenszűrők cseréje is. Ráadásul ilyenkor mindig van egy kis motordiagnosztika, átvizsgálás, így elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Amennyiben egy magas szakértelemmel rendelkező szakemberek kezeire szeretné bízni az autóját, akkor keresse a Kovács autó Szeged, szervizet. Minden további információt megtalál a www.ka-autoszerviz.hu honlapon, illetve érdeklődhet a +36 62 554 013-as telefonszámon.


hunprobalazs