Miért ne tegyük a párnánk alá a telefont?

A mai modern világban egy teljesen normális dolognak számít, ha a mobiltelefonunkkal alszunk. Ugyanis az okostelefonok már, nem csak nappal, de éjjel is behálóznak bennünket.

Az emberi agy legfeljebb napi hat újságnyi információt képes feldolgozni. Viszont, ha egy fiatalt veszünk alapul, akkor 200 napilapnyi kellene, hogy boldoguljanak. Vagyis azt kell mondanunk, hogy az agyunkat folyton extrém terhelés éri. Melynek következményeként léphet fel, hogy a fontosabb dolgokra nehezebben koncentrálunk. Bizonyára Ön is tisztában van vele, hogy mennyi káros hatással járhat együtt, ha a telefonunkat az ágyba is magunkkal visszük, ám mégis így cselekszik. Sokan ébresztőóraként használják, mások a fontos hívások miatt nem tudják távol tartani maguktól és olyanok is vannak, akik a zenehallgatás miatt nem tudnak lemondani a telefonjukról még éjjel sem. Ám kifogást mindig lehet találni, ugyanis ezek mind olyan problémák melyekre más megoldásokat is lehetne találni.

Amennyiben a telefont, mint ébresztőt használjuk, semmi baj, csak ne a párnánk alá helyezzük, hanem sokkal inkább célszerű a legközelebbi kisasztalra helyezni. Ugyanis a párna alá helyezett mobiltelefon számtalan veszélyt hordozz magában. Pl. gyakori eset, hogy túlmelegszik és kigyullad. Továbbá meg kell még említeni, hogy alvási rendellenességeket is okozhat. Ugyanis, ha lefekvés előtt a telefonunkat nyomkodjuk, akkor a telefon monitorja felboríthatja a szervezetünkben a melatonin hormon termelését. És ez a hormon, amely az álmosságért és az alvási folyamat normális működésért felelős. Ennek termelődéséhez sötétre van szükség. A telefon képernyőjének az erős fényhatásának köszönhetően ez a folyamat pedig könnyedén felborulhat. Továbbá a kutatók azt is kimutatták, hogy káros lehet az egészségünkre.


hunprobalazs