Miért vagyok mindig fáradt?

Úgy érzi, az élet túlterheli? Látszólag annyi mindent kéne elintéznie egy nap, hogy szusszanni sincs ideje? A napot csak koffeinnel tudja elkezdeni és délután háromkor már cukorért ácsingózik? Ha ezekre a kérdésekre mind igennel felelt, akkor valószínűleg annyira fáradt, hogy esténként már a kedvenc sorozatához, vagy a kedvenc könyvéhez sincs kedve.

Az egyetlen kulcs ahhoz, hogy ne legyen nap, mint nap fáradt a pihenés, és még több pihenés. Ha nem nyugszik meg a szervezet, nem fog tudni felépülni sem, így akár hamar szembe mehet egy komolyabb egészségügyi problémával. Az akupunktúra is jó megoldás lehet arra, hogy újra egyensúlyba hozza testét. A magnézium is fontos szerepet játszik abban, hogy megnyugtassa mellékveséket, és csökkenti a stressz hormonokat felépülés közben. Miközben a magnéziumot be tudjuk vinni ételekkel is a szervezetünkbe (például diófélékkel, magvakkal, teljes kiőrlésű gabonával és vörös hússal, addig a teljes felépülés sokkal magasabb magnéziumszintet igényel, így ajánlott valamilyen kiegészítőt szedni, például magnézium-glicinátot.

A cink is létfontosságú a mellékvesék támogatásában és és gondoskodásában. A cink megtalálható például az osztrigában, tenger gyümölcseiben, de marhában, bárányban, zöld leveles zöldségekben és diófélékben is. Az, hogy már meg kell tanulnunk pihenni őrültségnek hangzik, de sajnos többségünk már annyira hozzászokott a folyamatos pörgéshez, hogy már teljesen elfelejtett pihenni. Az, hogy néhány percet rászán, naponta a pihenésre nehéz feladatnak tűnik ebben a rohanó világban, de a mellékveséknek és a pajzsmirigynek pontosan erre van szükségük. Eközben gyakorolja a mély levegővételt, a jógát, csináljon néhány guggolást és meditáljon. Ez mind remek módja annak, hogy ellazuljon a teste.


hunprobalazs