Mikor szabad kiskutyát vásárolni?

Egy kiskutyát bizony már kész otthonnak kell várnia, egy olyan helynek, ahol megtanulhatja, hol a helye. Szüksége van egy biztonságosan elkerített részre, hogy ne induljon egyedül útnak, illetve egy meleg és biztonságos fekhelyre. Ezek megléte nélkül ne gondolkozz azon, hogy hazaviszel egy kiskutyát, mivel számára ezek létfontosságú dolgok, szükségesek a kiegyensúlyozott létezéshez.

[adsense_id=”1″]

Át kell azt is gondolnod, hogy mennyi időd lesz rá. Míg egy cicát hátra lehet hagyni, akár a lakásban is, addig a kutyákkal már más a helyzet. A kutyusok, ha egyedül maradnak, unatkoznak, mivel falkaállatok, s főleg a kölykök hajlamosak hihetetlen méretű rombolást végrehajtani a házban, így ha nincs időd arra, hogy minden nap időt szánj a kutyádra, akkor inkább ne vásárolj magadnak házi kedvencet.

Sok felnőtt szinte próbaként tekint a kutya befogadására, hiszen ha az ebet sikerül nevelni, akkor talán a gyermekkel is hasonló lesz majd az eredmény. Azt viszont nem árt végiggondolni, hogy egy kutyát nem két évre vesz az ember. Az persze érthető, hogy a háttérbe szorul majd, ha új családtag érkezik, de ezt érdemes előre átgondolni, így ha egyébként is kis lakásban laktok, akkor inkább a gyermek helyét biztosítsátok.

Kiskutya

Kiskutya

Gyerek mellé kutyát vásárolni mindenképpen jó döntés, mivel rettentően sokat tanulhat egy gyermek a ház kedvencétől. Az viszont nem túl szerencsés, ha nagyon pici gyermek mellé szerzünk be egy kiskutyát, érdemes megvárni, míg legalább 2-3 éves lesz. Az aranyszabály persze érvényes, tehát csak akkor vásárolj a gyermeked mellé kutyát, ha mindkettőjükre tudsz időt szánni.

Szem előtt kell tartani, hogy egy kutyus nem csak türelmet, időt és szeretet igényel, hanem bizonyos anyagi vonzattal is jár. Az oltások, az állatorvosi ellátások, a táplálás nem olcsó mulatság. Ezt tehát mérlegelni kell a fajta választáskor.


hunprobalazs