Milyen edzésformát válasszunk?

Amikor egy eredményes és hatásos zsírégető edzésformát szeretnénk felderíteni, akkor egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ugyanis e legtöbbször mindenki a saját kedvencére esküszik. Ám mi most végeztünk egy kis kutatómunkát, és annak az eredményeit szeretnénk továbbadni.

Amennyiben a cél az, hogy minél hatékonyabban tudjunk a felesleges zsírtól megszabadulni, akkor egy olyan edzésformát kell választanunk, amely magas intenzitású. Tovább azzal is tisztában kell lennünk, hogy igazán hatásos csak akkor tud lenni, ha heti rendszerességgel végezzük legalább 3-4 alkalommal. A legjobb, ha olyan edzéseket választunk, melyekben gyors mozdulatokat kell végeznünk, mint pl. ugrálás. A javaslatok között megtalálható a zumba, kickbox, és az intervallos edzés is. Ugyanis ezek azok a mozgásformák melyben a résztvevő szíve a maximális 85%-on dolgozik. És ezek bizonyulnak a leghatékonyabbnak. A lényeg, hogy ki tüzük magunk előtt a célt, hogy pontosan milyen eredményeket is szeretnénk viszont látni. Amennyiben a felesleges zsírtól szeretnénk megszabadulni, akkor a már említett magas intenzitású edzésformákat kell választani.

Viszont, ha sokkal inkább az a cél előttünk, hogy soványodni szeretnénk, akkor az alacsonyabb intenzitású edzésformák lehetnek a jó választás. Ugyanis ennek következményeként izomra tehetünk szert és gyorsabb anyagcserére. A zsírégetés során javallottak a kardió jellegű, intenzív ugrálással töltött edzések. Az erősítő edzések eredménye pedig nem a leadott kilókban látszik meg, hanem sokkal inkább a tartósabb izmok felépítésére törekszik. Így ennek köszönhetően több kalóriát ég el a szervezetünk. Az egyik legjobb kalória gyilkos edzés a futás, amely akkor lehet igazán hatásos, ha legalább 40 percig egyfolytában tart.


hunprobalazs