Milyen előnnyel jár egy otthoni szauna?

A szaunázás kapcsán megoszlanak a vélemények. Vannak, akik rajonganak a forró gőzben való üldögélésért vagy fekvésért, mások viszont pár percnél nem bírnak többet lenni a nagy melegben. Azt mindenképp fontos megemlíteni, hogy a szaunázás számos előnnyel jár.

Egyedi szaunák gyártása Sopronban, akár az Ön otthonában is lehet szauna. Önnek mindössze el kell képzelni és szavakba önteni a vágyat. Ezek után a Sauna Zone munkatársai felmérik a terepet, 3D látványtervet készítenek, majd a megbeszéltek alapján kiépítik álmai szaunáját. A szauna ugyanakkor nem csak úgy van, hanem időnként karban kell tartani, valamint rendszeresen tisztítani kell. Ehhez szintén kérheti a Sauna Zone munkatársainak segítségét. A Sauna Zone weboldalára ellátogatva megtekintheti a különféle lehetőségeket, többek közt a finn szaunát, az infra szaunát, a kültéri változatot, valamint a sószobát és a látványos méretű merülő dézsákat.

Szauna

Szauna

Szauna kellékek

A szaunákat a többség ismeri, azonban a szauna kellékekkel már kevésbé vannak tisztában. A kérdés tehát hogy milyen szauna kiegészítők léteznek? Alapvetően kétféle kiegészítőt különböztetünk meg, egy részük az élmény fokozására, a szauna hatékonyságának növelésére van, míg mások leginkább a hagyomány miatt. A szauna legfontosabb része, úgy is mondhatnánk, hogy a lelke a kályha, melyen általában kövek vannak. Ezek tárolják a meleget, valamint a gőzképződéshez is hozzájárulnak. További eszközök a dézsa és a kanál, a víz tárolására és merésére. Ez általában az „alapfelszereltség”, de nem ritka a szauna olaj, a szauna méz, valamint a különféle illóolajok alkalmazása az élmény fokozása. A legtöbb szaunában található páratartalom mérő, valamint valamilyen időmérő eszköz is, általában óra, valamint hőmérő.


hunprobalazs