Milyen esetben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Az ünnepek közeledtével mindenki szeretné a legtöbbet kihozni magából, és egyre jellemzőbb, hogy a karácsonyi ajándékok megvásárlására hitelt vesznek fel az emberek.

Amennyiben ilyen dologra szánjuk el magunkat, akkor nagyon fontos a buktatókra is oda figyelni, melyet érdemes nagyon komolyan venni, hiszen nagyon sok van ezekből. Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig mérlegeljünk, hogy pontosan mekkora összegre is van szükségünk. Ugyanis sokszor történik, olyan, hogy a hitelfelvevők nem számolnak a járulékos költségekkel. Erre nagyon jó példa, hogy a lakásvásárlás esetén más sokszor a felújításra nem marad elegendő pénz. Ezen felül nagyon fontos, hogy pontosan átlássuk, hogy mi az, ami ténylegesen belefér a kertünkbe, mivel sosem lehet tudni, hogy milyen váratlan kiadásokkal kell számolnunk. Ezért is javallott, hogy a kölcsön igénylés előtt mérlegeljünk a havi bevétellel és kiadással kapcsolatban. Mégpedig itt az a legfontosabb, hogy extra kiadás esetén se jelentsen problémát a hitel törlesztő részleteinek  a fizetése.

Ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a havi bevételünk kb. 30-40 % -át ajánlott leterhelni. Ezen felül mindig legyünk alaposak és hallgassunk meg több ajánlatott, ami azt jelenti, hogy ne ugorjunk rögtön fejest, hanem sokkal inkább legyünk körültekintőek és érdeklődjünk a legjobb feltételek iránt. Különösen a személyi kölcsönök esetén, hiszen a bankok nagyon nagy versengéssel vannak egymással e téren, és napról napra jobbnál-jobb feltételekkel állnak elő. Amennyiben személyi kölcsön mellett döntünk, akkor a legjobb választásnak az bizonyul, ha a törlesztőrészlet nem nagyobb 30.000 Ft-nál. Továbbá vannak olyan kulcsfontosságú feltételek, melyekre érdemes nagyon oda figyelni egy-egy ilyen döntéshozatal előtt.


hunprobalazs