Milyen esetekben lehet statikushoz fordulni?

Statikus munkájára számtalan esetben nagy szükség lehet. Sokan úgy vélik, hogy kizárólag egy épület építése során van szükség statikusra és annak munkájára, ez azonban egyáltalán nem igaz. Számtalan esetben érdemes statikushoz fordulni.

Statikus – Számtalan esetben lehet szükség statikai szakértésre. Például hidak esetében tíz évente kötelező fővizsgálatot végeznek a statikusok. Ugyanakkor az átlagembereknek is nagy szükségük lehet bizonyos esetekben a statikus munkájára. Például komolyabb átalakítások során. Például, amikor egy új nyílászárót építtet be vagy ki szeretne venni egy falat. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy az adott fal egy támfal-e. Ha igen, akkor a falnak maradnia kell. De, akár egy épület vagy raktár építésekor, vagy a lejtős kert síkra rendezése esetén is szükség lesz statikusra. Egy ház átalakítása vagy építése során rengeteg dokumentáció elkészítésére van szükség. A statikus ebben is a segítségére lehet, ő végzi el a szükséges és kötelező erőtani számításokat a kiviteli terv elkészítéséhez.

Akár egy régi ház megvásárlása esetén is nagy segítséget jelenthet, ha kikéri egy statikus segítségét. Ekkor egyértelműen kiderül, hogy van-e valami probléma a házzal és milyen lehetőségei vannak az átalakításokat illetően. Szintén a statikus véleményét kell kikérni abban az esetben, ha az ingatlant valamilyen komoly behatás érte. Ekkor a statikus megállapítja, hogy a ház esetében milyen helyreállítási munkálatokra lesz szükség, továbbá szélsőséges esetekben azt is, hogy az épület lakható-e, tehát nem vált-e életveszélyessé. Ha Önnek is statikus munkájára lenne szüksége, akkor érdemes ellátogatni a kreabim.hu weboldalra, ahol további hasznos információkat, valamint elérhetőséget is talál!


hunprobalazs