Milyen frizurát válasszunk alváshoz?

Sokan nem tudják, hogy a hajunkat éjszaka és épp úgy kell óvnunk, mint napközben. A kiengedett haj igazi ékszere lehet a megjelenésünknek, ám éjszakára már cseppet sem célszerű így hagynunk a hajkoronánk.

Szinte mindenki mocorog éjjel, így, ha kibontva hagyjuk a hajunkat, akkor sokkal jobban összegubancolódik, amely a folyamatos súrlódásnak, nyomásnak és húzódásnak az eredménye. A probléma csak még jobban fokozódhat, ha nedves, illetve vizes hajjal megyünk lefeküdni. Sajnos akarva és akaratlanul igen könnyű kárt tenni a hajunkban, melynek következménye a töredezett haj. De mit tehetünk ennek elkerülése érdekében? A hajunk feltűzésére nagyon meg kell válogatnunk, hogy milyen kellékeket választunk, ugyanis azok is kárt tehetnek bennük. A frizurának mindig könnyednek kell lenni, semmiképpen sem túl szorosnak. Amennyiben az éjszaki tökéletes viseletet szeretnénk elkészíteni, akkor semmiképpen se használjuk szoros hajgumit, gumiszalagot, vagy fém elemekkel díszített hajgumikat. A legjobb egy puha hajgumi, vagy egy kisebb hajcsat. Ma már egyre népszerűbb, hogy a különféle bloggerek, napi szinten újabbnál újabb praktikákkal látnak el bennünket.

Ilyeneket az éjszakai frizurákkal kapcsolatban is megtalálhatunk, melyek nem csak megóvják a tincseinket, de ha szeretnénk, akkor szép hullámokat is kölcsönöznek nekünk. Igazán jó választásnak bizonyul a fonás. Itt a jó öreg klasszikus fonásra gondolunk, amely tökéletesen megvédi a hajunkat attól, hogy összegubancolódjon. Ezzel a megoldással, szép hullámokat is kaphatunk, így másnapra már meg is lesz a frizuránk. A lófarok is jó megoldásnak bizonyul. Ám itt egy laza és alacsony lófarokra gondolunk, amely könnyen kivitelezhető. A legjobb megoldás a magasra tűzött konty, ám mindig figyeljünk, hogy sose legyen túl szoros.


hunprobalazs