Milyen gyakran célszerű kimosni az ágyneműnket?

Minden egyes embernek vannak olyan saját személyes tárgyai, melyet nap, mint nap kézbe vesz és a legjobb esetben csak is ő használ. Ilyen lehet az ágynemű, pizsama és a fogkefe is. Ám sokan nincsenek tisztában azzal, hogy gyakran kellene cserélni őket.

Amennyiben ezekre az alapvető higiéniai lépésekre nem figyelünk oda, akkor könnyedén előfordulhat, hogy megbetegedhetünk, vagy akár egészségügyi problémánk léphet fel. Mi most annak jártunk utána, hogy a körülöttünk lévő tárgyakat milyen sűrűn érdemes cserélni, vagy kimosni, annak érdekében, hogy elkerüljük az egészségügyi problémákat. Azok, akik igényesek magukra és a saját környezetükre, azok próbálnak oda figyelni ezekre a dolgokra, ám a felmérések szerint a 21. században is még találkozhatunk megdöbbentő dolgokkal. Ilyen lehet pl. az is, hogy felmérések szerint a nők 7 még a férfiak 25% nem cserél minden nap alsóneműt. Pedig ez egy olyan alap dolog kellene, hogy legyen, ugyanis az intim területen elszaporodó mikrobák, gombák, baktériumok nagyon sokféle fertőzést okozhatnak, ha nem tisztálkodunk mindennap megfelelően.

Az ágynemű és olyan személyes tárgyak közé tartozik, melyre érdemes nagy figyelmet fordítani. Sokan nem is tudják, hogy alvás közben mennyi hajszál, szőrszál és hámsejt, illetve izzadság kerül a párnánkra és a takarónkra. Ennek érdekében legalább hetente érdemes lenne áthúzni az ágyneműt. Viszont a pizsamán tisztántartására is oda kell figyelni. A felmérések azt mutatják, hogy vannak olyanok, akik akár több héten keresztül is úgy alszanak egy pizsamában, hogy azt nem mossák ki közben. Ez nagyon egészségtelen. ugyanis a bőrünk természetes hámlása miatt a pizsamánkban elszaporodhatnak a mikroorganizmusok, amelyek ha testünkkel érintkeznek, akkor komoly fertőzéseket okozhatnak.


hunprobalazs