Milyen hatással lehet a szervezetünkre a gyakori porszívózás?

Nyugodtan állíthatom, hogy legtöbben nem rajonganak a házimunkáért, ám sajnos mégis el kell végezni. Ám most egy olyan okot fogunk megemlíteni, melynek hála bármikor kihúzhatjuk magunkat alóla.

Sokszor úgy megbetegszünk, hogy nem is értjük az okát, majd hirtelen elkezdjük keresni az okokat, melyek legtöbbször a rosszidőhöz, tömegközlekedéshez, illetve a különféle vírusokhoz vezethetőek vissza. Sosem gondolnánk, hogy a betegség forrása az otthonunkban lakozik. Ez a probléma forrás pedig nem más, mint a porszívózás. Ön oda figyel, hogy hogyan végzi ezt a házimunkát? Egyes kutatások kimutatták, hogy a túl gyorsan végzett házimunka, azon belül is a porszívózás, annyira felkeverheti a port a lakásban, hogy a gép nem tudja megfelelően elnyelni. Ezért célszerű sokkal lassabb mozdulatokkal végezni a porszívózást, ha nem szeretnénk ezt a finom port, illetve a különféle poratkákat belélegezni. Ám a probléma forrása nem merül ki ennyiben. Ugyanis a legtöbb porszívó olyan tartállyal rendelkezik, amely nem eldobható, hanem ki kell üríteni.

A legnagyobb veszély ekkor leselkedik ránk, ugyanis a tartályban nagyon sokféle kórokozó gyülemlik fel. Többek között megtalálható az e-colit és a szalmonella is. Ezt a porfelhőt melyet a tartály ürítésekor hozunk létre mind belélegezzük, amely kihatással lehet az egészségünkre. Ezért is célszerű sokkal inkább a szabadban megejteni a porzsákok, vagy a tartályok takarítását, illetve, ha tehetjük akkor addig a pár másodpercig tartsuk vissza a lélegzetünket. Így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ennek a végelláthatatlan házimunkának elkerüljük a káros hatásait. Ám a modern technikának köszönhetően ma már olyan berendezéseket is kaphatunk, melyek használatakor meditálhatunk.


hunprobalazs