Milyen hibákat követ el az egészségével szemben?

Bizonyára mindenki tudja, hogy az egészség megőrzése érdekébe rendszeresen kell mozogni, sportolni, valamint egészségesen és mértékkel kell étkezni. Kevés ember tudja, hogy ha az általános szűrővizsgálatokon nem vesz részt, akkor azzal óriási hibát követ el az egészsége ellen. A szűrővizsgálatoknak köszönhetően a betegségek kezelése elkezdődhet már a kezdeti stádiumba.

A laborvizsgálatokon 35 év felett évente legalább egyszer részt kellene venni, mivel a vér és vizeletvizsgálat során megállapítható, hogy a cukor-, valamint a koleszterinszint értéke megfelelő-e. Talán nem is gondolja, hogy a magas cukor-, vagy koleszterinszint miatt akár szív- és érrendszeri betegségek alakulhatnak ki, azonban ha idejében van diagnosztizálva a probléma, akkor könnyen és egyszerűen kezel módja. A nők esetében lényegesen fontos, hogy kétévente eljárjanak méhnyakrák szűrésre, hiszen a HPV vírus nemi úton terjed, és általa alakul ki a nehezen gyógyítható méhnyakrák nevű betegség. Ha rendszeresen részt vesz mellvizsgálaton, valamint mammográfián, akkor a szörnyű betegségek kezelése már a kezdeti időszakban elkezdhető, és így nagyobb az esélye a gyógyulásnak.

A nőknek érdemes részt venni a hüvelyi ultrahang vizsgálaton is, mert rengeteg betegségre fény derülhet. A mióma, méhtest polio, petefészek ciszta, valamint a gyulladásos betegségek könnyen kezelhetőnek bizonyulnak abban az esetben, ha idejében diagnosztizálva van a betegség. A férfiak körében elterjedt betegség a végbél- és a vastagbélrák, ezért ajánlott, hogy 50 éves kor felett részt vegyenek béltükrözésen. Természetesen a prosztataszűrésen is lényegesen fontos a részvétel, mivel a prosztatarák jelenléte kizárólag így állapítható meg.


hunprobalazs