Milyen lesz az emberi test száz év múlva?

A kutatók szerint az elkövetkezendő században nagyban meg fog változni a Föld emberisége, nemcsak csoportok fognak eltűnni, hanem bizonyos testrészek is. Természetes evolúciós folyamatnak tekinthető. A legújabb kutatások szerint el fog tűnni a vörös haj.

Statisztikailag is kimutatható ténynek számít, hogy egyre kevesebb vörös hajú ember születik. A tanulmány azt is kimutatja, hogy ennek legfőbb okozója a klímaváltozás. Vannak ám olyan kimutatások is, amelyek szerint egyes testrészünk fog eltűnni. A kislábujjunkra sajnálatos módon ilyen sors vár. A professzorok szerint ma már olyan életmódot folytatunk, ahol már egyáltalán nem jut szerephez a kislábujj. Egyensúly megtartásában sem számít elengedhetetlennek, hiszen a kislábujj gyakorlatilag nem is érinti a földet járás közben.

Így egyértelműen kimutatták, hogy felesleges az emberi szervezet számára. A bölcsességfog is hamarosan a történelem részét fogja képezni. Régen rendelkezett valamilyen funkcióval, de ma már tudjuk, hogy a fog létezésének nem sok értelme van. Sőt, mint tudjuk, most is több bajunk van vele, mint hasznunk. Az is köztudott ténynek számít, hogy van, akinek ki se bújik a bölcsességfoga. Így már könnyedén össze lehet kötni az összefüggéseket, hogy lassan el fog jönni az az idő, amikor senkinek se fog kinőni. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg bejönnek-e majd ezek a jóslásnak számító megjegyzések, vagy minden marad a régiben? Talán költői kérdés is marad, hiszen a mai kor embere ezt már biztosan nem fogja megtudni.


hunprobalazs