Milyen virágot ajándékozzunk?

Ajándékba virágot vinni, mindig jó döntésnek számított és még a modern világunkban is az, viszont pár apróságra figyeljünk oda, ha ez mellett döntünk. Virág ajándékozásnál, sokszor bizonytalanok vagyunk a szín és típus kiválasztásában, hogy milyen alkalomra mit illik vinni.

Bár ezek íratlan törvények, mégis pár szabállyal tisztában kell lennünk, ha biztos sikert akarunk elérni. Elsősorban a virágnak sohasem szabad az árát nézni, ha kapjuk, ha adjuk, mindig csakis a jó szándékra figyeljünk oda. Először is fontosak a színek. A mai virágkötészet rendkívül szabad, nem szab határt a színeknek, a kombinációinak. Ez mellett, előnyös odafigyelni jelentésükre, főleg ha különleges alkalmakról, illetve személyről van szó. A fehérrel kifejezzük a tisztaságot és az ártatlanságot, például ez egy első randin, vagy egy keresztelőn remek színválasztásnak számít, de ilyenkor minden halvány színnel sikert érhetünk el. Ha valakivel először találkozunk, kerüljük az erős, például a tűzpiros virágot, mert ezzel inkább a szenvedélyünket érzékeltetnénk, és ez valljuk be, nem lenne épp szerencsés. A vörössel főleg a szerelmet fejezzük ki, válasszuk ezt párunknak házassági évfordulóra. A sötétkék a hűség, a rózsaszín a szerelem jelképe. A fekete inkább a komolyságot, a bánatot és legtöbbször a halált jelöli.

A csokor mindig páratlan számú virágból készüljön. Ha egy szál virágot ajándékozunk, abban az esetben mindig hosszú szárút válasszunk. A gyerekeknél gondolkodjunk el azon, hogy egy bonboncsokorral nagyobb örömet fogunk szerezni nekik. Virággal nem csak a nőket, de a férfiakat is meglephetjük. Férfiaknak válasszuk a sárga, zöld, kék, vagy sötétek színekből állót, esetleg ezekbe még tetethetünk kisebb italos üvegeket is. Sokan döntenek manapság a cserepes virág mellett, hisz ez szinte örökösnek számít. Viszont ennek ajándékozását inkább közvetlen hozzátartozóknál alkalmazzuk, illetve olyanoknál, akikről tudjuk, hogy virággyűjtők.


hunprobalazs