Minden a csatornák védelméről?

Ha a hőmérséklet zuhan, a csatornák befagyásának és robbanásánakveszélye áll fenn. Valójában a berobbanó csatornák az ingatlan károk leggyakoribb okai hideg időjárási körülmények között, és vízkárosodást okozhatnak. Most megtudhatja mit kell tennie, hogy megvédje ettől csatornáit.

Klikkeljen ide a részletekért. Első lépésben tartsa zárva a garázskapukat, különösen, ha vannak vízvezetékek a garázsban. Nyissa ki a konyha- és a fürdőszobai ajtókat, hogy melegebb levegő áramolhasson a vízvezeték körül, különösen, ha mosogatója a külső falon van. (Ha kisgyermekei vannak, mindenképpen távolítsa el a káros tisztítószereket és a háztartási vegyszereket.) Hagyja, hogy a hideg víz csöpögjön a csaptelepből. A csövön átfolyó víz – akár csepegésnél is – segít megakadályozni a csatornák tönkremenetelét. Tartsa a termosztátot azonos hőmérsékleten éjjel-nappal, ez segít megvédeni a csatornákat.

Ha hideg időben tervez távol tartózkodni, hagyja otthonában bekapcsolva a fűtést, beállítva legalább 20 fokos hőmérsékletre. Hosszú távon biztosítson hőszigetelést a tetőtérnek és az alagsornak a csatorna védelme érdekében. A szigetelés magasabb hőmérsékletet tart fenn ezeken a területeken. Ha bekapcsol egy csapot, és csak csepeg belőle a víz, akkor valószínűleg van egy problémás csatornája. Ha azt gyanítja, hogy a csatornák lefagytak, óvatosan néze meg őket, mert ha a cső már eltört, akkor a víz kifolyik és elárasztja otthonát. Ha egy csatorna eltört, kapcsolja ki a vizet a fő elzárószelepnél, amely általában a vízmérőnél van, vagy ahol a fővezeték belép a házba. Ha a víz még mindig folyik, akkor azonnal érdemes szerelőhöz fordulni aki majd megoldja a problémát és rendelkezik azokkal az eszközökkel amik ahhoz szükségesek, hogy mindig védve legyen a csatorna.


hunprobalazs