Mindig fázol? Lehet, hogy baj van!

Ha néha fázik az ember az természetesen teljesen normális, ám ha nagyon gyakran fázol olyan helyiségekben is, ahol rajtad kívül mindenki jól érzi magát, ha akár hogy öltözöl fel, mindig ráz a hideg, akkor bizony ez lehet egy komolyabb betegség előjele is. Lássuk az állandó fázás mit is jelezhet!

[adsense_id=”1″]

Vérszegénység: Vérszegénység az, amikor a szervezet nem termel elég vörösvérsejtet a test oxigénszintjének biztosítására. A betegségnek többféle típusa is ismert, de az állandó fázás mindnél tipikus tünetnek számít. Amennyiben a fázás mellett fáradékonyságot, sápadtságot és még egyenetlen szívverést is tapasztalsz, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz! Van olyan vérszegénység is, aminek egyszerűen csak a vashiány az oka, ami a nyomelem pótlásával már gyógyítható is.

Keringési gond: Ha csak a kezed és a lábad fázik, akkor bizony előfordulhat, hogy olyan keringési zavarral küzdesz, ami a végtagok korlátozott vérellátásával jár. Jó ha tudod, hogy az érrendszeri zavarok a vérrögképződés fokozott veszélyével, sőt érszűkülettel is járhatnak. Érrendszeri gond esetén kapcsolódó tünet lehet az érintett részek kékülése, a zsibbadó és lüktető érzet, illetve a hideg és nyirkos bőr.

Fázás

Fázás

Pajzsmirigy-probléma: Ha a pajzsmirigy nem tud kellő mennyiségű vegyületet termelni, vagy a szervezeted képtelen annak megfelelő hasznosítására, akkor alulműködésről beszélünk. A gyakori fázás mellett ebben az esetben tünet lehet a ritkuló haj és a száraz bőr is, a fáradékonyság, de a rendszertelen vagy erős menstruáció, a székrekedés, továbbá az indokolatlan hízás.

Cukorbetegség: A magas vércukorszint a szervezet legtöbb részére káros hatással van. A tünetegyüttes egyik része a szűnni nem akaró vacogás. Amennyiben a fázás mellett émelygést, hányást, viszketést, étvágytalanságot, illetve légszomjat, zavartságot, továbbá arcon, lábon vagy kézen jelentkező duzzadtságot is tapasztalsz fordulj orvoshoz.


hunprobalazs