Mindig jobb a friss

Sokunknak ismerős a vasárnapi rántott hús kellemes illata a levegőben, vagy a ropogós csirkemell íze a szánkban. Fontos fehérje forrás az ember számára a hús, de nem mindegy, hogy milyen formában viszi be szervezetébe.

A közelgő nyár az élelmiszermérgezések szezonja is. Egy újabb eszközzel- és egy mobilalkalmazás segítségével- bárki képes megállapítani, hogy a tőkehús fogyasztható-e még.

Ez az eszköz a húsból kipárolgó levegő illékony anyagait képes analizálni. A nem friss hús ugyanis olyan anyagokat bocsát ki, amelyek könnyen azonosíthatók. Egy mobil applikáció segítségével az eredményt a felhasználó a saját telefonján tudja megjeleníteni. A speciális elektromos orrot litván tudósok fejlesztették ki.

Az étel nem játék. Oda kell figyelnünk az egészséges táplálkozásra, hisz nagyon könnyen fertőződhetünk meg ismeretlen eredetű húsoktól és szenvedhetünk napokig gyomorrontás miatt, rosszabb esetben akár a kórházban is kiköthetünk. Ha húst vásárlunk legjobb, ha hentesnél tesszük, és többször leellenőrizzük, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés. Jó étvágyat és jó egészséget.


hunprobalazs