Minőségi vezérműszíj készlet a biztonságos közlekedés szolgálatában

Ha autóalkatrészekről van szó, akkor van néhány olyan típus, amelyek cseréjére rendszeresen oda kell figyelni. Ennek hiánya akár a közlekedés biztonsága is kárát láthatja. Fontos azonban, hogy mindig a gépjármű típusának megfelelő darabra essen a választás.

A motor vezérműszíj készlet az egyik ilyen, tipikusan nagy igénybevételnek kitett alkatrész. Szerepe nem más, mint a motorok szelepeit működtető vezérműtengelyek hajtása. Korábban ezt a feladatot tulajdonképpen a lánchajtás látta el, de ma már olyan anyagokból készülnek az erre a célra alkalmas alkatrészek, melyek a hatékonyság és az időtálló minőség mellett számos előnnyel bírnak. Az üvegszál, a kevlár ellenáll a motorolajnak, a hűtőfolyadéknak és a hő hatására sem nyúlnak ki az ebből készült vezérműszíjak, ezek pedig korántsem elhanyagolható szempontok.

Az autósok véleménye eltérő arra vonatkozóan, hogy milyen gyakran kell cserélni a vezérműszíjat, de alapvetően abban egyetért minden szakember, hogy autótípustól függően 60-90 ezer kilométer után ajánlott lecserélni az alkatrészt. Mivel azonban a gumi öregszik, ezért hamarabb is szükség lehet a cserére attól függően, mikor szereztük be a legutóbbit. Ha tehát a garázsban áll az autó, akkor is elöregedhet a vezérműszíj, ezzel érdemes tisztában lennie. A szakadást a spórolás apropóján nem érdemes megkockáztatni, hiszen ezen a vezetés biztonsága múlhat. A cseréhez szükség lesz fogasszíjra, görgőre, de az is jó szolgálatot tehet, ha szimmeringeket is tartalmazó szett mellett teszi le a voksot. Válasszon gépjárműve típusának megfelelően, és biztos lehet abban, hogy újabb kilométerekre válik majd megbízhatóvá autója! Ha online rendeli meg a szettet, a bolti áraknál kedvezőbben juthat hozzá ahhoz, ráadásul otthona kényelméből válogathat az alkatrészek széles választékából.


hunprobalazs