Mire figyeljünk egy akció-kamera vásárlásánál

Manapság egyre nagyobb divatját éli a hiper szuper kütyük között az akciókamera, melyekből a piacon számtalan fajtát és funkcióval ellátott modellt találhatunk. Most mi megmutatjuk mire érdemes figyelni, ha szeretnénk egyet beszerezni.

Azok számára, akiknek még új a fogalom elmondjuk, hogy az akciókamera nem mást, int egy kamera, amely lényege, hogy minél strapabíróbb legyen és, hogy minél több helyre lehessen rögzíteni. Az egyik alapvető elvárás, amely a 21. században teljesen normálisnak számít a full HD felbontás. A legtöbb modellnél meg is kapjuk az 1080p felbontást, amely nem 4K, de már viszonylag jónak számít. Az egyik komoly probléma, amely a legtöbb gyártónál jelentkezik az a gyorsaság. Az olcsóbb kategória 30fps-re képes. A kicsit drágább kategóriától már várhatunk HD felbontásban 60fps-t rögzítést. Az optikán rengeteg múlik, ez mellett fontos a fényérzékenység és a látószög is, és a képstabilizátor, amely nélkül ugrálni fog a kép.

A legtöbb gyártó nem szokta feltüntetni, de nagyon oda kell figyelni a bitrátára. Amennyiben semmilyen értéket nem találunk ezzel kapcsolatban, akkor a videó megosztókon keressünk az általunk választott kamerával rögzített felvételeket. Az akciókamerák méretéhez viszonyítva az akkumulátor sem lehet túl nagy, amely a legtöbb modellnél az üzemidőre rányomja a bélyegét. Átlagában olcsóbb és a drágább kategóriás modelleknél is 1-1,5 óra az üzemidő. Ám ezt a problémát könnyedén kiküszöbölhetjük, ha az akkumulátor cserélhető. A használhatóságot nagyban befolyásolja, ha az alapcsomag tartalmazz pár extrát, mint pl. vízálló tok, pánt illetve csipesz. Ugyanis ezeknek a kiegészítőknek a segítségével tudjuk kihasználni az akciókameránkat. És végül nagyon fontos a Wifi vezérlő!


hunprobalazs