Mire használhatjuk még a fültisztító pálcikát?

Sokszor fordul elő az, hogy egy használati tárgynak az alapfunkcióján kívül még sok felhasználási módja lehetséges. Hogyha olyan tárgyakról beszélünk, mint amilyen például a fülpálcika, kimondottan érvényes az előbbi kijelentés.

Sokan nem szeretik használni a fülük tisztítására (és orvosi szempontból sem ajánlott), és ezért nem is szerzik be. Ezzel semmi baj nincs, viszont, hogyha az ember tisztában van azzal, hogy milyen hasznos dolog, akkor biztosan be akarja majd szerezni. Nem kell ehhez különösebb szakértelem, csak egy kis kreativitás. Ha valakiben ez nincs meg, akkor sincs semmi baj, hiszen ez a cikk pont azért jött létre, hogy megmutassa ezeket a módokat azok számára, akik maguktól nem fedezték fel. Ha csak az alakját tekintjük, akkor az már ad egy pár hasznos tippet. Maradjunk először is a kozmetikai funkciónál. Ez az eszköz hasznos lehet, amikor kis felületről kell eltávolítani valamit (például festékréteget). Hogyha ezt használjuk, azzal nem teszünk kárt a smink többi részében, de kitűnően hozzáférhetünk azokhoz a kis részekhez, amelyekhez másképpen nem tudnánk. A körömfestésnél is ugyanezt a szerepet adhatjuk neki: ha a lakk kiment a keretből, és megfogta az ujj körül levő bőrt, akkor egy körömlakk leszedőbe mártogatott fültisztító pálcika segítségével könnyedén eltávolíthatjuk. Hogyha azonban szemfestéket kell felvinnünk, és nincs ehhez használatos ecsetünk, akkor segítségével ezt is megtehetjük. Hogy tovább lépjünk a kozmetikai funkcióján, nézzük meg, hogy még mire alkalmas ez az eszköz.

Biztosan Ön is sokat mérgelődik azon, hogy a számítógéphez használatos billentyűzet gombjai közé bemegy a mocsok, és nagyon nehéz hozzáférni ehhez. Arról nem is beszélve, hogy ez hosszú távon szabotálni fogja a billentyűzet működését, azon kívül, hogy csúnyán is néz ki. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint egy ecetbe, vagy más tisztítószerbe mártott pálcikával alaposan végigmenni a gombok között. Arra azonban vigyázni kell, hogy ne legyen túl nedves, mert a gombok közé befolyó nedv elronthatja a billentyűzet elektronikáját. Hogyha már a kis felületeknél tartunk, a szemüveges embereknél is ugyanez a helyzet: sokszor mérgelődnek azon, hogy a szemüveg szélét lehetetlen tisztán tartani, hiszen nem érnek el oda a hagyományos szemüvegtörlőkkel. Ilyenkor nem kell mérgesnek lenni, hiszen a fültisztító pálcika erre is alkalmazható: segítségével könnyen hozzáférhetünk a szemüveg széljeihez is, és kitűnően megtisztíthatjuk azt.


hunprobalazs