Mire jó a kézi fémdetektor?

A fémdetektorok használata mára teljesen elterjedt. Különféle célokra alkalmazzuk, de két fő felhasználási területükkel találkozunk. Az egyik terület a biztonságtechnikai megoldásokhoz köthető; fémkereső kapuk és kézi detektorok is segítik a különböző helyszínek és rendezvények biztonságának szavatolását. A másik felhasználási terület elsősorban hobbi célú; nagyon sokan vásárolnak olyan keresőfejjel ellátott készüléket, ami alkalmas érmék, ékszerek és más fémtárgyak felkutatására.

A címben foglalt kési fémdetektorok szinte minden esetben személyek átvilágítására szolgálnak. A minőségi készülékek 360 fokos szögben képesek keresni a fémtárgyakat, így az esetleges felületes használat során sem történhet mulasztás, amennyiben a fémdetektor megfelelő közelségbe kerül az elrejtett tárgyhoz. A kézi fémdetektorok esetében kivételesen nagy jelentőséggel bír a megfelelő minőség és a megbízhatóság, hiszen egyes silány minőségű készülékek elől rejtve maradhatnak a kisebb fémtárgyak. A megfelelő fémdetektorok teljes pontossággal képesek meghatározni egy adott fémtárgy helyét.

A legjobb készülékeket, illetve a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő detektorokat  automatikus hangolás és maximális érzékenység jellemzi. Lehetőség van különböző jelzési módok használatára; a kulturális rendezvények esetében roppant zavaró lehetne a hangos pittyegés; ilyen helyeken választható a rezgő jelzés, a ledes fényvillogás vagy ezek kombinációja. A 9 voltos táplálásnak köszönhetően hosszú időn keresztül megbízható módon használhatók, viszont érdemes fejben tartani, hogy egyes jelzési módon több, mások kevesebb energiát használnak; értelemszerűen a rezgő jelzés több energiát fogyaszt, mint például a ledes világítás.


hunprobalazs