Mire jó a víztisztító kancsó?

A víztisztító kancsó roppant egyszerű és olcsó megoldást jelent a víztisztításban. Természetesen a hatásfoka és a kapacitása messze elmarad a professzionális megoldásoktól, arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy a legfőbb szennyeződéseket eltávolítsa az ivóvízből.

Mindenekelőtt érdemes tisztában lennünk azzal, milyen szennyeződések fordulnak elő a vezetékes ivóvízben. A legáltalánosabb szennyeződésnek a klórszármazékokat tekintjük, noha ezek szándékosan kerülnek a vízbe; a klór szükséges a baktériumok és a vírusok elpusztításához. Sajnos miután elvégezte a dolgát, a klórszármazékok ott maradnak a vízben, így az büdössé és rossz ízűvé válik. Ez az egyik, talán a kisebbik gond. A nagyobbik probléma egyes klórszármazékok rákkeltő hatásában rejlik; sajnos két vegyületet is összefüggésbe hoztak a daganatos megbetegedésekkel.

A víztisztító kancsó alkalmas ara, hogy a klórszármazékok mellett a homokot, a rozsdát, a nehézfémeket és a különböző szerves vegyületeket is megszűrje. Ezt az aktív szén szűrő segítségével végzi el, ami rövid idő alatt képes elkészíteni a tiszta, egészséges és jóízű ivóvizet. Az ivóvíz kancsó gyakorlatilag az egyszerű tisztításon a szűrőcserén kívül semmilyen karbantartást nem igényel. Egyszerű és nagyszerű választást jelent, ha olcsó megoldásra van szükség. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kapacitása véges, illetve a gyakori használata során jelentős számú szűrőt igényel. Ha a család ivóvíz szükségletét szeretnénk biztosítani, akkor az asztali vagy az ozmózis elvén működő berendezések szerencsésebb választást jelenthetnek. Az ivóvíz kancsó tökéletes választást egyedül élőknek, illetve alkalmi megoldások esetére. Akkor is jó választást jelent, ha nem szeretnénk több tízezret, akár százezret kifizetni egy komolyabb berendezésért.


hunprobalazs