Mit érdemes tudni a hajós szakács állásokról?

Sokak álma az utazgatás, ki ne szeretne eljutni a világ különböző pontjaira? A hajós állások valóra válthatják ezt az álmot, természetesen nem egy pihentető luxusutazás keretein belül, hanem kemény, kitartó munkavégzéssel.

[adsense_id=”1″]

A szakács állások hajón bárki számára elérhető pozíciók, mindössze a megfelelő végzettségre, kellő gyakorlatra és a szükséges nyelvtudásra van szükség. Tehát természetesen a szakács végzettség mindennek az alapja, ehhez általában minimum 6 hónap releváns szakmai munkatapasztalat szükséges, illetve az esetek többségében angol és/vagy német nyelvtudás legalább kommunikációs szinten.

Mindezek mellett természetesen a terhelhetőség, a jó kiállás és a profi hozzáállás sem elhanyagolható, hiszen ezek nélkül képtelenség hónapokon keresztül hajón dolgozni. Egy szakács állás valamilyen hajón remek megtakarítási lehetőséget nyújthat, mivel a hajó szakács teljes ellátást kap, biztosítva van számára a szállása, nem ritka, hogy saját hajókabint kap, megoldott az étkezése, és nem sok lehetősége van egy hajón elkölteni a keresetét. Ráadásul csodás helyekre juthat el a hajón dolgozó szakács, akár óceánjáró hajón dolgozik, akár folyami hajón, mivel a hajó időnként szebbnél szebb kikötőkben áll meg.

A hajón dolgozó szakács feladatai közé tartoznak a hajókonyha üzemeltetése, a megrendelt ételek elkészítése, a leltár vezetése, valamint a szabályok betartása és betartatása a konyhán dolgozó személyzettel. Egy hajó szakács szerződése kettőtől nyolc hónapig terjedhet, heti 7 napos munkarenddel, valamint naponta átlagosan körülbelül tizenkét óra munkával, ami igen csak megterhelő, ezért fontos, hogy jó teherbíró képességgel rendelkezzen, és legalább minimálisan kedvelje a szakmáját, ha hónapokon keresztül ezt akarja csinálni.

A fizetések a szakács állások hajón témakörben nagyon eltérőek lehetnek attól függően, hogy az illető cukrász, pék, konyhai kisegítő, egyszerű szakács vagy exkluzív chef.


hunprobalazs