Mit ígér nekünk a Dávid naptár?

Igazán érdekes lehet, miszerint sokan egy különleges naptárra alapozzák az időbeosztásukat, ehhez alakítják a nyaralásukat és még sok minden más. Ezt a naptárt már több mint 45 éve készíti egy mérnök.

Mára már nagyon sok követőre tett szert, akik semmi másra nem alapoznak, csakis a Dávid naptárra. Ezt a naptárt egy nyíregyházi vízépítő mérnök készíti, és ami igazán különlegessé teszi, hogy meglepő pontossággal szolgál a követői számára. Ez a naptár szerint igazán mozgalmas időjárásra számíthatunk. Állítása szerint 2019-es év leghidegebb napja az február 12-én lesz. Erre az időszakra kőkemény fagyok és havazás is várható. A jóslatok szerint -15 és -20 C fokkal kell majd megküzdenünk. A Dávid naptár szerint március elejére is hideg várható, majd ötödike körül már megérkezik az igazi tavasz. Sokakat inkább az foglalkoztat, hogy mennyire lesz meleg a 2019-es nyár, és hogy ez alapján mikorra tervezzék a nyaralást. Az előre tekintés alapján nagyon meleg lesz az idei nyarunk is.

Dávid Mihály számításai szerint a nyaralók már júniusban útnak indulhatnak. Ugyanis a tavalyi évhez képest sokkal melegebb lesz a nyár kezdete és sorra fognak megdőlni a meleg rekordok. Ám ennek ellenére továbbra is azt kell, hogy mondja, hogy igen hullámzóan fog alakulni az időjárás. Ugyanis a jóslatai alapján minden hónapnak lesz egy nagyon hideg és egy nagyon meleg intervalluma. A mezőgazdászok számára igen elkeserítő hírrel szolgál, hiszen állítása szerint kevés esőre kell számítanunk. Illetve csak négy múlva számíthatunk kicsit csapadékosabb nyárra. Szóval a nyaralók június első és utolsó szakaszára tervezzék az utazást. Illetve július első fele is ideális lehet. Az év további része a megszokottól már hűvösebbnek ígérkezik. A Dávid naptár szerint az ősz igen enyhe lesz. Ám a tél annál keményebb és igen hamar beköszönt majd.


hunprobalazs