Mit kell elkerülni a baba várás során?

A nők a mindennapok során rengeteg különféle szépségápolási terméket használnak, és legtöbbször nem figyelik meg, hogy melyik termék milyen összetevőket tartalmaz. A szakemberek szerint a várandósság során érdemes szem előtt tartani, hogy a bőr milyen anyagokkal érintkezik.

Ha a terhesség során vásárol szépségápolási termékeket, akkor mindig alaposan olvassa el, hogy a kiválasztott termék milyen anyagokat tartalmaz. Összegyűjtöttük azokat az összetevőket, amelyeket ajánlott elkerülni a várandósság során. A testápolók, kézkrémek, samponok többsége parabén nevű anyagokat tartalmaz, de kevesen tudják, hogy ez az összetevő befolyásolja az ösztrogén szintet. Az orvosok szerint az áldott állapotban levő nőknek kerülni kell az olyan dolgokat, amelyek az ösztrogénszintet megváltoztatja. Érdemes elkerülni a körömlakkok, valamint hajlakkok használatát, mivel ezek a termékek a hormonrendszerre hatást gyakoroló ftalát nevű anyagokat tartalmaznak.

A ráncok csökkentése a terhesség során is fontos a nők számára, de tudni kell, hogy a ránctalanító krémek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek a magzat egészségét negatívan befolyásolják. A kézkrémek és fényvédő krémek nagy mennyiségű oxibenzont tartalmaznak, mely a szervezetbe jutva ösztrogénhoz hasonló anyaggá alakul át, ezért a terhesség alatt az ilyen típusú termékek használata is kerülendő. A baba várás során fontos, hogy a pajzsmirigy megfelelően működjön, azonban a borotvazselé összetevői között található triclosan nevű anyag megakadályozhatja a hormonokat termelő szerv normál működését. A saját és a magzat egészsége érdekébe mindenképp válasszon illatmentes, valamint gyógynövényből készült szépségápolási termékeket.


hunprobalazs