Mit nem szabad a gyerekekkel csinálni?

A gyermekeket támogatni és biztatni kell minden körülmények között, hiszen csak így válhatnak sikeres felnőtté. A felnőtteknek bizonyos dolgokat nem szabad a gyerekekkel szemben elkövetni, mivel akkor megfoszthatják őket a boldog gyermekkortól, és azt érik el, hogy önbizalomhiánnyal küzdő felnőttek legyenek a későbbiekben.

Naponta lehet olyan esetekkel találkozni, amikor a felnőttek a gyerekeket arra kényszerítik, hogy egy másik személyt megöleljenek, vagy éppen megpusziljanak. Nem szabad ilyet, vagy ehhez hasonló dolgokat kérni a gyerektől, mivel ő ilyen esetekben kizárólag azt érzi, hogy a saját komfortzónájába belegázoltak. Azonban, ha a gyerek magától ölel vagy puszil meg valakit, akkor fontos, hogy azonnal megdicsérjük a tettét. Gyakran előfordul, hogy a szülők megtiltják a kislányoknak, hogy autókkal játszódjanak, valamint a kisfiúknak, hogy babázzanak. Minden ember érdeklődési köre már gyermekkorban elkezd kialakulni, ezért hagyni kell, hogy a gyermek azzal a játékkal játszadozzon, amelyikkel kedve tartja.

Értelmetlen a 4-5 éves gyermekektől megkérdezni, hogy van-e szerelmük az óvodába, hiszen ők még semmit sem tudnak az emberi kapcsolatokról. A gyermekkor pillanatok alatt eltelik, ezért nem kell a gyermekeknek komoly kérdéseket feltenni. Felnőttként tisztában kell lenni azzal, hogy egy óvodáskorú fiú nem lehet nőcsábász, és a kislányoknak nem a pasizáson jár az eszük. Szülőként semmi esetben sem szabad sértő megjegyzéseket tenni a gyermek testalkatára. Ha gyermeke túlsúlyos, akkor próbálja megtalálni számára azt a sportot, amely segít a probléma megoldásában. Törekedjen arra, hogy a gyermeke elfogadja és szeresse önmagát, hiszen így lehet felhőtlenül boldog a gyermekkora.


hunprobalazs