Mit tehetünk a szem alatti sötét karikák ellen?

A szem alatt megjelenő sötét karikák a legtöbb esetben nem jelentenek egészségügyi problémát, mindössze esztétikailag lehetnek kihatással. Ám ezek a karikák megerősödhetnek, akkor, ha fáradtabbak vagyunk, elgyötörtebbek és így öregebbnek tűnünk tőlük.

Nézzük mit tehetünk ellenük? A legjobb, ha használunk fényvédő krémeket. Bár ideális esetben minden alkalommal bekenjük magunkat, ám mikor egyszerűen csak a szabadba megyünk, akkor legtöbbször elfeledkezzünk róla. Pedig erre érdemes oda figyelni, hiszen a szem körüli vékony bőrréteg nagyon érzékeny. Ennek köszönhetően a fény hatására ezen a részen a hiperpigmentáció még látványosabbnak bizonyul. A legjobb, ha olyan szemránckrémet használunk amelyben fényvédő is megtalálható. Amennyiben nem szeretnénk, hogy a sötét karikák láthatóak legyenek, akkor a legjobb ha lefedjük őket. Ezt korrektorral tudjuk elérni, mégpedig úgy, ha a bőrünk árnyalatánál világosabbat használunk.

Nagy segítség lehet, ha megfelelő szemkörnyék ápolót választunk. Amely nem csak hidratálja, de frissíti és védi is a szem körüli érzékeny bőrt. Illetve a sötét karikáktól is megvéd bennünket és még a táskák kialakulását is megakadályozza. Ráadásul kisimítja a bőrünket és hidratálja azt. Bánjunk nagyon óvatosan a bőrünkkel. A legjobb, ha azt a részt nem masszírozzuk, ugyanis könnyedén megduzzadhat. Ez mellett meghúzhatjuk, kinyújthatjuk, vagy olyan mikroszkopikus sérüléseket okozhatunk, melyek a kapillárisok roncsolásához vezethet. A sötét karikák ellen nagyon hatásos lehet még a hideg borogatás, amely az egyik legrégebbi trükknek nevezhető.. Az uborka nem csak frissít, de hűsítő hatású is egyben, így ennek köszönhetően összehúzza az ereket, valamint számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmazz.


hunprobalazs