Mit vigyünk magunkkal téli autózáshoz?

Sokan találkozhattak már olyan kellemetlen helyzettel, amikor télen, az autópályán elakad a forgalom, vagy egy csúszós hegyi úton meg kell állni, mivel már nem tudunk tovább haladni. Ilyenkor minden autóban jól jön egy meleg takaró, ivóvíz és egy feltöltött mobiltelefon.

Mit vigyünk magunkkal téli autózáshoz? Először is, ha hosszabb útra szeretnénk menni, fontos hogy tájékozódjunk az útviszonyokról és utána induljunk el. A csomagtartónkban mindig legyen vontatókötél, ez mellett a hólapátnak, a hóláncnak és az indítókábelnek is fontos szerepe van. Egy téli éjszaka után, amikor a magára hagyott autónkat próbálnák mozgásképessé tenni, jól jön egy zárnyitó és jégtelenítő spray, amivel a kocsi ajtaját ki tudjuk nyitni. Ezeket soha ne felejtsük az autóba, mindig vigyük magunkkal, mert a bent felejtettel nem fogunk semmit elérni. Egy hosszabb téli út előtt, mindenképp keressünk fel egy autószervizt, ahol átvizsgálják a gépjárművet, így autónk műszaki állapota, biztosan megfelelően fog működni.

Készítsünk be a csomagtartónkba tartalék ablakmosó folyadékot, ami megfelel a téli időjárásnak, hisz ha az útviszonyok sárosak, szükségünk lehet a szélvédő folyamatos tisztítására, mivel ha szárazon próbálnánk letörölni a sarat a szélvédőről, azzal nagyban károsítjuk az ablaktörlő gumiját és az eredmény se lesz megfelelő. Sok esetben megkönnyíti a dolgunkat, ha még a csomagtartóba elhelyezünk egy elemlámpát, gumicsizmát, és egy vészjelző lámpát. Praktikus lehet még továbbá, egy pár zokni, amivel nem csak a lábfázást oldhatjuk meg, hanem a kezünkre húzva, védekezhetünk a hideg ellen a hó letakarítása közben. Folpackkal tekerjük be éjszakára a visszapillantó tükröket, ami megvédi azokat a lejegesedéstől. A befagyott zárakra, készítsünk elő szívószálat és alkoholos kézmosót. Ezek csak lehetőségek, amiket kihasználhatunk, de a legjobb, ha a téli autós termékeket megvásároljuk és azzal már nyugodtan nekivághatunk a hosszabb utaknak is.


hunprobalazs