Mitől jó egy szelfi?

A téma, a megfelelő beállítás vagy a fényképezőgép/okostelefon a legfontosabb ahhoz, hogy jó szelfit készítsünk? Tudjuk-e azt, hogyan tehetjük még inkább maradandóvá a közösen eltöltött pillanatokat? Mire kell figyelnünk ahhoz, hogy a fantasztikus hangulat valóban vidám legyen a fotón is? Ha néhány apróságra ügyelünk, biztosan sok ismerősünknek tetszik majd a végeredmény!

Fontos a jó beállítás

Jó, ha tisztában vagyunk saját arcunk tulajdonságaival. Mindenkinek más és más beállítási szög az előnyös, használjuk ezt ki a szelfizésnél. Ha még nem jöttünk rá, készítsünk képeket szemből, profilból és féloldalasan is. Válasszuk ki a legjobbat, és később igyekezzünk így helyezkedni.

Fontos a környezet

Egy ötletes háttér biztos feldobja a szelfit. Az arcunkon, mellkasunkon kívül egy igazán kellemes színekben mutatkozó falfelület is elfér a fotón. Zárt térben egyszerűbben megbirkózunk a fényekkel, vakut is használhatunk a képhez. A természetben arra figyeljünk, hogy a nap mindig előttünk legyen. Így a szelfin arcvonásaink kiemelődnek, és előnyös tulajdonságainkat hangsúlyozhatjuk vele.
Ha lehet, intim, esetleg rendetlen környezetünket mégse osszuk meg az ismerősökkel. Miközben szelfizünk, nézzünk körbe, ha otthon vagyunk, mit tárunk a nagy nyilvánosság elé.

Csak természetesen

Az alapfogásokon túl mégiscsak a természetességet sugalló képek a közösségi oldalak legkedveltebb fotói. Legyünk önmagunk. Ami másnak igazán jól áll, lehet, hogy bennünket elcsúfít, vagy nevetséges helyzetbe hoz.

Nehéz mozdulatlanul tartani a karunk, amíg a megfelelő helyzetbe beállunk, különösen ha csoportos szelfi készül. A szelfibot jó megoldás a helyzetre. Szerezzünk be egyet, így mindenki nyugodtan nekikészülhet a pillanatnak. A jó fotó után pedig nem kell más tenni, mint begyűjteni a like-okat!


hunprobalazs