Mivel kezelhetjük a húgyúti problémákat?

Ahhoz, hogy valami egy kicsit meghűljön vagy felfázzon nem kell sok, hiszen a legtöbb esetben egy óvatlan pillanat is elegendő és már meg is van a baj. Amennyiben gyorsan és könnyedén szeretnénk túllépni ezen a kellemetlenségen, akkor meleg öltözék mellet a táplálkozásunkkal is segíthetünk.

A húgyúti fertőzésekről érdemes tudni, hogy a legtöbb esetben bakteriális eredetűek. És elmondhatjuk róla, hogy az immunrendszer gyengesége nagyban hozzájárulhat a probléma kialakulásához. Ilyenkor a legtöbben a meleg fürdőhöz és a meleg teához folyamodnak. Ám nagyon oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is. Ilyen esetekben a só és a cukor nagyban kerülendő. Sokkal inkább célszerű, ha vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételeket választunk, illetve a gyógynövények alkalmazása is nagyon hasznosnak bizonyulhat. Fontos tudni való, hogy a vizelet növelésével segíthetjük a baktériumok kiürülését a szervezetünkből. Így ezért is nagyon fontos, hogy sok folyadékot vegyünk magunkhoz.

Illetve a természetes vízhajtó zöldségek fogyasztása is nagyon hasznosnak bizonyul. Ilyen pl. a zeller, spárga, vízi torma, sárgarépa, retek, paradicsom, stb. Amennyiben gyógynövényekhez szeretnénk folyamodni, akkor célszerű a cseresznyekocsány, nyírfalevél, aranyvessző, zsurló vagy csalántea fogyasztása. Amennyiben fertőtlenítjük a vizeletünket, akkor azzal elősegíthetjük a kórokozók pusztulását. Ilyen esetekre nagyon jó, ha van otthon tőzegáfonya, medveszőlőlevél, kakukkfű, illetve kamillatea. Ezeket a gyógynövényeket akár napi szintű rendszerességgel is fogyaszthatjuk, és akár a húgyúti fertőzéseket is megelőzhetjük általuk. Továbbá nagyon fontos, hogy az immunrendszerünket is megerősítsük, hiszen úgy sokkal előbb szembe tud szállni a különféle kórokozókkal.


hunprobalazs