Mostanában divatos gyereknevek

A gyermeket váró pároknál az egyik nagyon fontos kérdés az, hogy milyen nevet válasszanak születendő gyereküknek. Minden korszaknak megvannak a maga divatos nevei, de vannak olyan szülők is akik szeretik különleges nevekkel ellátni utódaikat. Cikkünkben divatos neveket fogunk felsorakoztatni, amelyek talán megkönnyítik a választást.

A fiúgyermeket váró szülőknél napjainkban nagyon divatosak a Levente, a Máté és a Bence nevek. Azonban rengeteg fiút neveznek még mindig Józsefnek, Jánosnak és Zoltánnak. Kislányoknál nagyon divatosak lett 2009 óta az Anna, napjainkban pedig már a Hanna, a Nóra, a Noémi, az Emma, a Lilla és a Gréta nevek. 2012 óta egyre elterjedtebbek az Alexandra, a Ramóna, a Vanessza, a Dzsenifer vezeti, de a Letícia és Melissza nevek is. A szülők egyre gyakrabban választanak bibliai és mitológiai neveket, mint például a Sifra, a Jemina, a Kéren, a Damjána, valamint a Szüntüké. Sokan beceneveket adnak gyermekeiknek hivatalos névnek, ilyenek például a következő nevek: a Lüszi, a Tinka, a Heni, a Holli, a Móni, a Tündi, a Zelka, a Mirka, a Titti, a Lulu, a Lilu, a Ziza, a Veca, az Émi és a Nóra.

A 2013-as év divatos lánynevei közé tartozik a Zita, a Kíra, a Marietta, a Jázmin, a Lili, a Kinga, a Bianka, a Janka, a Mira, a Blanka, a Boglárka, a Liza, a Karina, a Viktória, a Luca, a Lili, a Zsófia, a Flóra, a Fanni, a Laura, az Eszter, a Veronika, a Petra, a Csilla, a Boróka, valamint a Zoé. Fiúnevek között pedig a következők voltak és még a mai napig is divatosak a következők: Roland, Soma, Patrik, Milán, Noel, Benjámin, Richárd, Ábel, Marcell, Levente, Gergő, Zsombor, Kristóf, Botond, Márk, Dominik, Erik, Szabolcs, Adrián. Nagyon fontos, hogy jól válasszunk nevet utódainknak, hogy soha ne kelljen neveik miatt szégyenkezniük.


hunprobalazs