Műanyag újrahasznosítás otthon

Korunk egyik legnagyobb problémája, hogy rengeteg hulladék vesz körül mindent és szennyezik a környezetet. Rengeteg műanyagot használnak fel a különféle árucikkek gyártásához.

A műanyag újrahasznosítás egy olyan téma, amely egyre nagyobb hangsúlyt kap, hiszen egy olyan megoldást jelent, ami nem csak költséghatékony, hanem pozitív hatással van a környezetvédelemre is. Fontos, hogy csökkentsük a folyamatosan felhalmozódó szeméttömeget a környezetünkben és mindezt kreatív módon tehetjük meg. A műanyag palack lebomlásának ideje 450 év és ehhez képest legtöbbször csak néhány órát használjuk mielőtt a szemétbe dobnánk. Manapság már szinte nincs olyan téma, amiről ne olvashatnánk az interneten. A műanyag palackok újra hasznosításával kapcsolatosan pedig rengeteg cikk és videó jelenik meg nap mint nap az interneten. Sokan nem is gondolnák, hogy mi minden készíthető el néhány műanyag palack felhasználásával. Egy ilyen ötlet például a virágcserép készítése, ami mindössze tíz perc alatt elkészíthető és jól is mutat.

Nincs más dolgunk, mint kettévágni egy nagyobb műanyag palackot, virágföldet rakni bele és elültetni a virágot. A virágcserép mellett még számos olyan hasznos tárgy készíthető el műanyag palackokból, amelyeknek hasznát vehetjük a háztartásban, a mindennapi életben. Készíthető belőle ülő alkalmatosság, csillár, ékszertartó, táska, lapát, telefontok, kameralencse védő, kerti locsoló, hajó stb. Mivel egy olyan tárgyról van szó, amit nap mint nap használ az ember, ezért jó ha tudjuk, hogy mire használhatjuk még fel a palackokat, ahelyett hogy miután elfogyasztottuk a tartalmát azonnal a kukába dobjuk. Készítsük hasznos tárgyakat otthonunkba műanyagpalackok felhasználásával és máris hozzájárultunk a környezet védelméhez.


hunprobalazs