Műfű lerakás

Ki ne szeretné a zöld fű látványát? És az olyan füvet ki szereti, ami mindig zöld és gondozni sem kell? Örökzöld műfűvel a kertben, könnyebb az élet. De nem csak kertben kedveljük, hanem egyre szélesebb területen alkalmazzuk ezeket a szép zöld műfüveket. A műfüveknek több típusa is van. Felhasználástól függ az, hogy kinek melyik javasolt.  Találkozunk vele sportpályákon, játszótereken, óvodákban, iskolákban, társasházak teraszán és családi házak kertjeiben is. Számos cég kínálja szakértelmét és odafigyelésért azért, hogy pompás és örökzöld kertünk lehessen.

Mindenféle videót láthatunk a világhálón, már akár egy komplett házat is felépíthetnénk videók alapján. De ki merne belevágni egy ekkora nagy projektbe? A műfű lerakás is éppen ilyen történet. Jobb, ha azt megbízható szakemberekre bízzuk.

Ha nagyobb területen, első osztályú, prémium minőségű műfüvet szeretne valaki, mely hosszú évekig tartós marad, akkor a műfű lerakását ne végezzük el autodidakta módon. Nézzük át nagyjából, mi zajlik akkor, amikor műfű lerakás történik.

Először is vizsgáljuk meg a talaj minőségét, mert lehet, hogy komoly földmunkának kell megelőznie a műfű lerakást. Mindenféle gazt és régi füvet el kell távolítani a talajról, majd szintmérővel érdemes egységbe hozni azt. Ha ezen túl vagyunk, jöhetnek a rétegek. A megfelelő alárétegezés ugyanis a tökéletes műfű titka. 10-30 cm-ig mélyítjük a területet, majd jöhetnek a kavicsrétegek. Ehhez finomabb és durvább kavicsok is fognak kelleni, mert így lesz tökéletesen egyenletes a műfű alatti talaj. Ennél a folyamatnál elengedhetetlen, hogy döngölő munkagéppel is tökéletesítve legyen a felszínt.

Műfű lerakás

Műfű lerakás

Ezután jöhetne is a műfű, hacsak nem szeretne valaki még pluszban geotextilt és vakond hálót is elhelyezni a művű alá. No de jöjjön a várva várt tényleges műfű lerakása, ami nagyfokú precizitást igényel ám, ha valaki maximálisan igényes, prémium műfüvet szeretne kapni. A szálirányra mindenképpen oda kell figyelni. A műfű rögzítése történhet műfű tüskével és ragasztóval is. Műfű illesztő szalag mindenképpen kell a műfű tekercs alá. Ha legurítottuk, beillesztettük, méretre vágtuk, fixáltuk a műfüvet, kvarchomokkal szórjuk be, így még természetesebb hatása lesz.

Egy szó, mint száz, jól látható, hogy a műfű lerakás speciális kellékeket és szaktudást igényel. Én semmiképp nem vágnék bele saját kezűleg, mert nem vagyok egy ezermester.

Az igazi profik 10 év garanciát is vállalnak a műfű lerakásra. Ilyen a Műfűmester is, akire nyugodtan rábízhatod kerted, teraszod, óvodád, játszótered.  Igényelhetsz nála ingyenes műfű mintát, árajánlatot és állapotfelmérést is.


hunprobalazs