Munkaszüneti napok 2020 – Mikor nem kell bemenni dolgozni?

Nagyon kevés az olyan ember, aki ne akarná tudni, hogy mikor lesznek munkaszüneti napok. A szabadság ellen senkinek sincs kifogása, így mindenki izgatottan akarja tudni, hogy hány hosszú hétvégére lehet számítani. Az alábbiakban ezt is eláruljuk.

Munkaszüneti napok 2020 – Az év elején a legtöbb munkavállaló szeretné tudni, hogy mikor lesznek munkaszüneti napok. 2020-ban kevesebb munkaszüneti nap lesz, mint előtte évben, aminek oka, hogy kevesebb ünnepnap esik hétköznapra. Ettől függetlenül azonban nem kell csüggedni, ugyanis 2020-ban is három darab háromnapos hosszú hétvége és három darab négynapos hosszú hétvége. Ellenben két szombati napon is be kell menni dolgozni. A legelső hosszú hétvége, mely négy napos, áprilisban lesz, Nagypéntek és húsvét hétfő által. Augusztusban van a következő négynapos hosszú hétvége, mivel az Államalapítás ünnepe csütörtöki napra esik, így ez a nap és péntek is munkaszüneti nap. A harmadik négy napos hétvége Szentestekor van. Ezeken a napokon hosszan ki lehet pihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait!

A négy napos hosszú hétvégéken kívül háromnapos hosszú hétvégék is lesznek, szintén három alkalommal. Ekkor az ünnepnap hétfőre vagy pénteki napra esik. Ez a három alkalom a munka ünnepe, pünkösd hétfő, és az 56’-os forradalom ünnepe. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor érdemes ellátogatni a pontosido.hu weboldalra, ahol megtekintheti táblázatba foglalva a munkaszüneti napokat, így jóval tisztább képet kap arról, hogy pontosan mikor nem kell vagy kell dolgozni. A táblázat jól átlátható, ennek köszönhetően sokkal egyszerűbben tud előre tervezni. A 2021-es munkaszüneti napokról egyelőre nincs információnk, mivel még nem hozta nyilvánosságra a Minisztérium!


hunprobalazs