Munkavédelmi cipők a láb védelméért

A láb izomzatainak és csontozatának védelme érdekében gondoskodni kell a megfelelő munkavédelmi cipő beszerzéséről. Munka során a lábat különféle mechanikai hatásokon kívül, vegyi hatások, elcsúszás és számos egyéb káros hatás érheti.

Munkavédelmi cipő által a teljes lábfelület védelme megvalósítható, amellett, hogy közben kényelmes mozgásra ad lehetőséget. Az ipari tevékenységgel összefüggő veszélyek és a különféle munkakörülmények miatt különféle típusú és védelmi funkciókra képes lábbelikre van szükség. Attól függően, hogy milyen munkakörülmények állnak fenn, a munkavédelmi lábbelinek védelmet kell adnia a becsípődés, meleg, maró folyadék, hegyes vagy ledőlő tárgyak és a nyomás ellen. A munkavédelmi cipő megóvja az alkalmazottakat, így alkalmazását nem szabad félvállról venni. Manapság rengeteg olyan hírt hallani, miszerint baleset történt a munkahelyen és a hiányzó munkavédelmi ruházat vagy cipő miatt súlyos sérüléseket szenvedett el a dolgozó. Ekkor a legtöbb esetben perre lehet számítani, így jobb betartani a munkavédelmi előírásokat.

Nem könnyű kiválasztani, hogy milyen a tökéletes munkavédelmi cipő, mely megfelel a munka körülményeknek. Ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor érdemes segítséget kérni. Példaként, ha a szabadban dolgozók számára olyan cipőt kell választani, mely ellenáll az időjárás viszontagságainak. Számukra az S2 kategóriájú cipők a tökéletesek, melyek a vízfelvétel és vízáteresztés követelményeinek megfelelnek. Az olyan helyeken, ahol az alkalmazott hegyes, vágásra képes tárgyakra léphet, ott az S3 kategóriájú cipőket kell választani. Bővebb információkért és munkavédelmi cipőkért látogasson el a munkavedelem-mindenkinek.hu weboldalra.


hunprobalazs